gphaber

Suriye'de 'Kurtlar Vadisi' mafyası

GÜNCEL

Suriye'deki zulümden kaçarak kendini sınıra atan yaklaşık 10 bin sivilin başı bu kez de çetelerle dertte!

 Suriye'nin kuzeydeki Türkiye sınırında yer alan sığınma kamplarında yaşayan halk, 'Kurtlar Vadisi'ne özenen çetelerin korkusunu yaşıyor. Türkiye'deki kontrol noktalarından da gözetlenebilen bu kamplara giren The Times Gazetesi muhabiri Anthony Loyd, kendilerine 'Zaza Dayı' gibi isimler takan mafya üyelerinin, kamplarda yaşayan halka yapılan yardımları zorla aldığını ortaya çıkardı. 

Kamp sakinlerinin verdiği bilgiye göre şu anda üç ayrı çete, yavaş yavaş ağını genişletiyor. Hatta bunlar, kendi aralarında çatışmaya bile başladı. Çetelerden birinin reisi de, kendisine Kurtlar Vadisi dizisinin eski karakteri "Zaza Dayı"nın adını seçen El Hal Zaza. 

Kampta yardım görevlisi olarak çalışan Abu Abdullah, "Burada 3 ayrı çete kampın kontrolü için rekabet halinde. Birbirlerini ve sivilleri öldürmeye başlamaları an meselesi. Daha dün bir çete üyesi silahını kafama dayadı" diye konuştu. Özgür Suriye Ordusu'nda savaşan muhaliflerin kampa girerek çete üyelerini aradıkları, yakaladıklarında da dövdükleri belirtildi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.