gphaber

Suriye'de referandum tarihi açıklandı

GÜNCEL

Yeni anayasa 26 Şubatta halkın onayına sunulacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Esed arasında gerçekleşen görüşmede halk oylamasının sinyalleri verilmişti.

Suriye'de yeni anayasa için 26 Şubat'ta referandum yapılmasını öngören kararnamenin onaylandığı bildirildi.
 
Suriye devlet televizyonu, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, 26 Şubat'ta yeni anayasa için referandum yapılmasını öngören kararnameyi onayladığını duyurdu.
 
Esad, geçen günlerde, yeni anayasa hazırlamakla mükellef komiteden, hazırlanan anayasa taslağının bir nüshasını teslim almıştı.
 
Baas partisinin üstünlüğünü öngören 8. madde kaldırılıyor
 
Suriye'de hazırlanan yeni anayasa taslağına göre, Baas partisinin üstünlüğü maddesi kaldırılarak, bu partinin yaklaşık 50 yıldan bu yana süren tekeline son veriliyor.
 
Suriye resmi medyasının bildirdiğine göre, 26 Şubat'ta referanduma sunulanacak yeni anayasa projesinde Baas partisinin üstünlüğünü ve önceliğini öngören 8. madde bulunmuyor.
 
Suriye parlamentosu tarafından 31 Ocak 1973'te kabul edilen mevcut anayasaya göre, hükümetin Baas partisinin önderliğinde kurulmasını öngören 8. madde, 1963'ten beri iktidarda bulunan bu partinin devletin ve toplumun yöneticisi olduğunu belirtiyor.
//haber.rotahaber.com/suriyede-referandum-tarihi-aciklandi/247395
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.