gphaber

Twitter’de en çok konuşulan 10 Belediye Başkanı!

GÜNCEL

Çağırıcı’ya CEBİT’te ödül...Başkan Çağırıcı, Twitter’de en konuşulan belediye başkanları sıralamasına girdi. İlk 10’a giren Belediye Başkanları’na CEBİT Bilişim Fuarı’nda düzenlenen programla ödülleri verildi.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan “TT Belediye Başkanı” araştırmasında Twitter’da en çok konuşulan 10 belediye başkanı belirlendi. Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul öncülüğünde gerçekleştirilen ve büyükşehir belediye başkanlarının dışarıda tutulduğu araştırmada, 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”nü düzenleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Twitter’da bine yakın tweet alarak araştırmanın tüm kategorilerinde birinci oldu.

-TWİTTER’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ-

Yapılan araştırma ile bir bilimsel araştırma sonucu ilk defa haber ajansı veya gazete yerine Twitter’da bir sosyal medya oluşumu olan Ferudun Özdemir başkanlığındaki #EKİP işbirliği ile kamuoyuna ilan edildi. Araştırma 3 Kasım 2012 ilan edildi. “Ençok KONUŞULAN 10 Belediye BAŞKANI” etiketi ile yayınlanan TT Twitter Dünya gündemine 7.sıradan giren araştırma dünya gündeminde 35 dakika kalırken Türkiye gündeminde 15 saatten fazla Twitter’ın en çok konuşulan konusu oldu. Böylelikle bir bilimsel araştırma için rekor kırıldı.

-HEM OLUMLU HEM OLUMSUZ-

Twitter'da en çok olumlu tepki alan ilçe belediye başkanları sırasıyla şöyle: Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olurken. En çok olumsuz tepki alan belediye başkanları ise şu şekilde sıralandı, Selami Öztürk, Ahmet Misbah Demircan, Aziz Yeniay, Mustafa Demir, Mustafa Kara, Özcan Işıklar, Hasan Can, Yücel Çelikbilek, İsmail Kavuncu ve Mustafa Sarıgül oldu. Hakkında en çok konuşulan belediye başkanları listesine yeni isimler giremezken listede sırasıyla şu isimler yer aldı, Selami Öztürk, Ahmet Misbah Demircan ve Kenan Şahin, Aziz Yeniay, Osman Develioğlu, Mustafa Demir, Yücel Çelikbilek, Lokman Çağrıcı, Mustafa Kara ve Hasan Can.

-ÖZTÜRK'Ü ZİRVEYE "CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ" TAŞIDI-

Sonuçlar ile ilgili ANKA’ya açıklama yapan araştırma koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul, “Bu araştırmadaki amacımız belediye başkanlarının halkın taleplerine karşı daha duyarlı olmalarını sağlamaktı. Bu sebeple belediye başkanlarına atılan tweetlerin olumlu, olumsuz ve nötr olarak sınıflaması yapılarak ilk 10 belediye başkanı belirlendi” dedi. Gürsul, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün birinci olmasını “Bağdat Caddesinde yapılan Cumhuriyet yürüyüşüne” destek tweetlerinden kaynaklandığını belirtti. Gürsul, bu araştırmayı 2013 Yerel Seçimlerine kadar belirli periyodlarla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

-İZMİR VE ANKARA BELEDİYE BAŞKANLARI BU LİSTEDE YOK-

Ankara’da 25, İstanbul’da 39 ve İzmir’de 30 ilçe belediyesi bulunuyor. Bu belediyelerden Ankara’da 12, İstanbul’da 5 ve İzmir’de ise 19 ilçe belediye başkanının Twitter hesabı yok.

Ankara ve İzmir ilçe belediye başkanlarından hiçbiri herhangi bir kategoride ilk 10’a giremedi öte yandan toplamda her iki ilde de 24 ilçe belediye başkanının Twitter hesabı var.

Ankara’daki 25 ilçe belediyesinden 14’ü AK Parti’li ve bunların 8’i Twitter’da. MHP’nin 7 ilçede belediye başkanlığı var ve bunlardan 3’ünün, CHP’nin ise Ankara’daki 4 CHP Belediye Başkanından 1’inin Twitter hesabı yok.

İstanbul’daki 26 AK Parti'li belediye başkanından 3’ünün, 12 CHP'li belediye başkanından 2’sinin Twitter hesabı yokken, tweet de gönderen 1 DSP'li belediye başkanı var.

İzmir’deki 29 CHP'li Belediye Başkanından 10’unun Twitter hesabı bulunuyor. 1 AK Parti'li belediye başkanı da takipçilerine Twitter’dan sesleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.