gphaber

Yunanistan faturayı emeklilere kesti

GÜNCEL

Yunanistan faturayı emeklilere kesti.

Yunanistan'da 325 milyon avroluk ek kaynağın emekli maaşlarından karşılanması kararlaştırıldı.
Yunanistan'da, Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin, 130 milyar avroluk yeni yardım paketinin onaylanması için, harcamaların 325 milyon avro ek kaynak yaratacak şekilde azaltılması yönündeki talebi doğrultusunda emekli maaşlarının azaltılması kararlaştırıldı.

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, yeni yardımın onaylanması için emekli maaşlarının azaltılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yeni yardım paketinin onaylanması için, hükümetin, Troyka ile belirli kriterler temelinde ilke anlaşmasına vardığını belirten Papadimos, bu anlaşma çerçevesinde Pazartesi günü yapılacak Eurogroup toplantısına kadar bazı önemli kararların alınması gerektiğini ifade etti.

Bu arada, Yunan medyasında çıkan haberlerde, Atina hükümetinin, yeni yardım paketinin onaylanması için, Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcileriyle (Troyka) Yunanistan ekonomisinde süratli ve zorunlu değişiklikler yapacak yeni tedbirler içeren bir program konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Kritik toplantı bugün

Avro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları, Yunanistan'a 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketini onaylamak için Brüksel'de toplanacak.

Atina'nın istenilen şartları yerine getirmediği gerekçesiyle daha önce 2 kez ertelenen onayın çıkma ihtimali Almanya'dan gelen iyimser açıklamalar nedeniyle artsa da şimdilik borç silme operasyonuyla yetinilmesi de beklentiler arasında.

stargündem

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.