gphaber

Başkan Topbaş lider İstanbul’u anlattı

İSTANBUL

Sürdürülebilir Başarı için Liderlik” konferansında konuşan Başkan Kadir Topbaş, yüzyıllarca dünyanın yönetildiği lider şehir İstanbul’u yeniden dünyaya açarak rekabet eden bir şehir haline getirdiklerini belirterek, “Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan lider bir yerel yönetimin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Sinpaş Grubu’nun düzenlediği “Sürdürülebilir Başarı için Liderlik” konferansı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla Çıragan Sarayı’nda düzenlendi. Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in ev sahipliğini yaptığı konferansı Televizyon Yapımcısı Acun Ilıcalı sundu. Çok sayıda davetlinin yer aldığı toplantıda Başkan Topbaş’ın Danışmanları Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Mimar Kortan Çelikbilek de hazır bulundu.

Toplumu anlayabilen lider olur..

Konferansta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, insanlık tarihi boyunca her alanda gelişmelerin yaşandığını ve liderlerin başını çektiği çok köklü değişimlerin gerçekleştiğini söyledi. Dünyanın gidişatını, coğrafyasını değiştiren ve insanlığın gelişimine çok önemli katkılar sunan liderliklerin günümüzde de devam ettiğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Her dönem insanlar kendi toplumları içinden, geleceğe emin adımlarla yürüyebilecek ve söz sahibi olabilecek liderler çıkarmıştır. İnsanlara fırsat verildiğinde çok büyük gelişmelerin yaşandığı görülmüştür” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek’in “Büyük eserler oltaya koymak için karıncalar gibi çalışmak gerekir” sözünü hatırlatan Topbaş, çalışmayı liderin ve ekibinin olmazsa olmazı olarak tanımladı. 2 bin 700 yıl boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’un da dünyaya örnek bir şehir olduğunu dile getiren Topbaş, “Bizim ecdadımız Osmanlı bütün insanlara hoşgörüyle bakması nedeniyle yüzyıllar boyunca onlarca farklı kültürü bir arada huzur içinde yaşatabilmiştir. İstanbul bugün de barış kenti olarak görevine devam etmektedir” diye konuştu.

Liderlikte fırsatların değerlendirilmesinin, o fırsatlara göre hazırlık yapılmasına bağlı olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, ‘hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgarın yardım edemeyeceğini’ kaydetti. Hedefin doğru konulmasının önemi kadar, liderlerin toplumla aynı duyguları paylaşmasının da başarı için vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Topbaş, şöyle konuştu;

Teknolojiyi en iyi kullanan lider şehir İstanbul…

“Toplumu anlayabilen liderler başarıyı ve değişimi getirir. Bu iş sektörlerinde de böyledir. Her firma ya da yönetim kendi sektöründe öncü olabilirse lider olur. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak he alanda Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir belediyeyiz. Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan bir yerel yönetimin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Geçmişte de lider olan şehrimize yakışır bir şekilde 8 yılda 35 milyar dolar yatırım yaparak İstanbul’un çehresini değiştirdik. Dünyayla rekabet eder hale getirdik.”

Konferansta konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da liderliğin sevmenin, çalışmanın ve yeniliklere açık olmanın yanı sıra, Allah vergisi, doğuştan insan karakterinde var olan bir özellik de olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada gerçek anlamda çok fazla lider yok. Ama çok insan var. Lider olmak önemli. Ancak İyiliklerle donatılmış bir insan olmak daha da önemli” dedi.

Programda protokol konuşmalarının ardında dünyanın en iyi teknik direktörü ödülünün sahibi Real Madrid Spor Kulübü Teknik Direktörü Jose Mourinho davetlilere hitap ederek liderlik sırlarını paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.