gphaber

Başkan Topbaş makamında Güney Kore Büyükelçisi Lee’yi ağırladı

İSTANBUL

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee’y, ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, “''Sayın Büyükelçi ile Kore ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için özellikle turizm, ve kültür alanında neler yapabileceğimizi konuştuk” dedi.

Saraçhane’deki Başkanlık Sarayı’nda bir araya gelen Başkan Topbaş ve Güney Kore Büyükelçisi Lee’nin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Topbaş, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için özellikle turizm, ve kültür alanında neler yapabileceğini konuştuklarını belirterek, “2013 yılı sonu itibariyle İstanbul'da düşündüğümüz Gyeongju Dünya Kültür Expo'su ile görüş alışverişinde bulunduk” dedi.



Başkan Topbaş, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee'nin 2011 yılı sonu itibariyle göreve başladığını hatırlatarak, “Bize bir nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Özellikle dost ülke olarak Güney Kore ile olan ilişkilerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de giderek artmakta. Sayın Cumhurbaşkanları da bize ziyarete gelmişlerdi. Kendisi daha önce belediye başkanı olduğu için dostluğumuz var. Aynı şekilde Sayın Başbakanımızın da Kore ziyaretini de hep birlikte takip ettik. Sayın Büyükelçi ile Kore ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için özellikle turizm, ve kültür alanında neler yapabileceğimizi konuştuk. 2013 yılı sonu itibariyle İstanbul'da düşündüğümüz Gyeongju Dünya Kültür Expo'su ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerine bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ise geçen yıl Şubatta Cumhurbaşkanlarının Türkiye'ye geldiğini o sonra da iki devlet arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ortak bir karar alındığını belirterek, “İlişkilerimizi bu stratejik ortaklığa dayandırarak, ekonomi, siyasi ve kültürel alandaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışma içinde olacağız. Bu çerçevede gelecek yıl eylül ayında Gyenongju kenti ile İstanbul arasında bir kültür alanında bir Expo düzenlenecek. Hazırlıklar yapılıyor. Bu nedenle bugün sayın Başkanı da ziyarete ederek, desteğini aldık. Bu faaliyetlerle iki ülke arasındaki ilişiklerin daha da gelişeceğini düşünüyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından Başkan Topbaş konuğu Büyükelçi Lee’yi aracına kadar yolcu etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.