gphaber

Engelli ve hastalara ücretsiz berberlik hizmeti

İSTANBUL

Güngören Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geliştirdiği ‘Temiz Evim’ hizmetiyle hasta, yaşlı, engelli ve obezite hastalarına ücretsiz berberlik hizmeti sunuyor.

İki aydır devam eden proje kapsamında 40’ın üzerinde kişiye hizmet götürüldü. Belediye ayrıca, berberlik hizmeti verdiği evlerin genel temizliğini de yapıyor.

Sağlık sorunları nedeniyle evinden dışarı çıkamayan binlerce kişinin imdadına devlet kurumları yetişmeye devam ediyor. Güngören’de belediye yetkililerince tespit edilen bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve hastalara yardım eli uzatılıyor. Bunlardan biri olan 65 yaşındaki Çetin Surur, hem konuşamıyor hem de bakıma muhtaç. Beş yıldır yatalak olan Çetin Surur’a fırsat buldukça komşusu Fatma Gündoğdu bakıyor.

Saç sakal gibi kişisel bakımlarını yapamayan vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek için yola çıktıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Belediyemiz, berberlik hizmetini hastalarımızın yaşadığı evlerde veriyor. Gittiğimiz evlerde, hasta ve kendine bakamayan yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlarımızın saç, sakal gibi kişisel bakımlarını yapıyoruz. İki ay içinde ortalama 40 ila 50 arasında hastamıza berberlik hizmeti verdik. Bu hizmetimiz her ay düzenli olarak verilemeye devam edecek. Ayrıca, berberlik hizmeti verdiğimiz evlerin genel temizliğini de yine ekiplerimizce belediyemiz yapıyor” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.