gphaber

İstanbul beyaz örtüyle kaplandı

İSTANBUL

Meteoroloji yetkililerinin kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığı İstanbul beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışı tüm İstanbul genelinde etkisini gösterirken Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri Anadolu yakasından Avrupa yakalarına geçiş istikametlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Hava muhalefeti sebebiyle İDO'nun çok sayıda seferi iptal edildi. Hafta sonuna kadar kar yağışının süreceğini belirten Meteoroloji yetkilileri, sıcaklığın en yüksek 2, en düşük -3 olacağını söyledi. Boğaz geçişleri ise düşük görüş mesafesi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İstanbul'da kar yağışı geçtiğimiz haftaki gibi etkili olmazken Meteoroloji yetkilileri de Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Çatalca ve Silivri'de tipi şeklinde kar yağışının görüleceğini aktaran yetkililer, kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.
Şehir merkezinde kar kalınlığı 1-7 cm, Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yerlerde ise 10 ila 15 cm oldu. Öte yandan 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karla mücadele çalışmaları yapıldı. Önceki günden beri 3 bin 599 ton tuz ve 48 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor Salonu'nda ise 376 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

Barajlarda doluluk oranı arttı
7 Şubat'tan itibaren yağan yağmur ve eriyen karlar sayesinde barajlardaki doluluk oranı yüzde 69,38'den yüzde 74,53'e çıktı. Şehirdeki 10 barajdan 7'si yüzde 70 bandının üstünde doluluk oranına sahipken, Istırancalar ve Elmalı Barajı yüzde 100 doldu. Öte yandan İstanbul Boğazı'nda dün sabah iki yolcu gemisi kaza yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle meydana gelen sürtüşmede gemilerde can ve mal kaybı yaşanmadı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan İstanbul'un simge mekanları Sultanahmet, Çamlıca, Boğaz Köprüsü ve Taksim Meydanında kartpostallık görüntüler oluştu. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, kayganlaşan zeminde güçlükle hareket edebildi.

ARAÇLARIN ZOR ANLARI
Yağış dolayısıyla sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, bazı sürücüler özellikle kaygan yollarda zor anlar yaşadı. Araçlar birçok noktada kaza tehlikesi atlatırken, Beyoğlu Prof. Dr Bedri Karafakioğlu caddesi'nde kaygan yolda duramayan bir taksi aynı yolda kayarak kaldıra çarptıktan sonra durabilen bir taksiye çarptı. Bir Özel Halk Otobüsü de kaygan yolda ilerleyemeyince, yolcular araçtan inerek yollarına yaya olarak devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ekipleri gece boyu çalıştı. Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar karın tadını çıkattı. Bazıları kartopu oynarken, kar yağışı altında hatıra fotoğrafı çektirenler de vardı.

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI
İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamaya göre,düşük görüş mesafesi dolayısıyla İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 00.15'ten itibaren durduruldu.

BOĞAZ TRAFİĞİ DURDU

KİMİSİ DE TADINI ÇIKARDI Karın tadını çıkaranlar da vardı. Gecenin karanlığına aldırmayan İstanbullular kartopu oynadı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Buzlu zeminin keyfini çıkaran bazı sürücülerin bilerek otomobillerini kaydırdıkları görüldü.



Kaynak : //www.internethaber.com/istanbul-kar-trafik-kartopu-otoyol-buyuksehir-belediyesi-tuzlama-hatira-fotograf-400337h.htm#ixzz1lyWIG0k1
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.