gphaber

İstanbul'da gemi battı: 9 kişi kayıp

İSTANBUL

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle kömür yüklü gemi battı. Olayda kaybolan 12 kişiden 2'si sağ, 1'i ise ölü olarak bulundu, 9 mürettabatı arama çalışmaları devam ediyor.

 Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Şile'deki Kilyos'da BBC Adriatig Stjohns isimli yük gemisi sürüklenmeye başladı.
ŞİLE

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle Volgo-Balt 199 isimli yük gemisinden haber alınamıyor. Kömür yüklü gemide 12 mürettabat bulunuyor. Gemiye ulaşmak için yapılan çalışmalar sonuç verdi kayboan mürettebattan 3'üne ulaşıldı. 
KIYI EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Volgo-Balt 199 isimli yük gemisinin Şile açıklarında kaybolması ile ilgili açıklama yaptı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Şile açıklarında Volgo-Balt 199 isimli geminin AIS sinyali ve iletişimi kesilmiştir. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nce derhal kıyı emniyeti 3, kıyı emniyeti 1 ve hızlı tahlisiye botlarıyla, kurtarma 4 römorkorü olay mahalline sevk edilmiştir. Saat 10.30 itibariyle de gemiden EPİRB sinyali alındığı bildirilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan olay mahalline helikopter sevk edilmesi talep edilmiştir. Şu an itibariyle 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettabattan bilgi alınamamıştır. İstanbul Gemi Trafik hizmetleri ve Türk Radyo aracılığıyla yapılan çağrılar ile olay yerindeki gemilerin arama çalışmaları sürdürülmektedir" denildi.

KURTARMA GEMİLERİ GERİ DÖNDÜ

Şile açıklarında batan Volgo-Balt 199 isimli yük gemisinin 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettebatından hâlâ haber alınamadı. Gemi mürettebatının kurtarılması için çalışma başlatılırken, çalışmalara katılan ekipler zor anlar yaşadı. Şile Limanı'ndan hareket eden kurtarma botları, dev dalgalar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Kurtarma çalışmalarının bir kurtarıcı römorkör ve 2 helikopter yardımıyla sürdürüldüğü belirtildi.

KİLYOS

Karadeniz'de etkili olan fırtına sebebiyle Kilyos açıklarında BBC Adriatig Stjohns adlı gemi sürüklenmeye başladı. Gemide yük bulunmadığı ancak mürettabat olduğu belirtildi. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, gemiyi kurtarmak için bölgeye ekip gönderdi.İha
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.