gphaber

KADIN KENT GÖNÜLLÜLERİ'NİN 17. TOPLANTISI TALATPAŞA’DA YAPILDI

İSTANBUL

Talatpaşalı “Kadın Kent Gönüllüleri”, Mahallelerinde bulunan yerleşim yerlerine ve çevrelerine sahip çıkarak, örnek çalışmalar sergilemek için düzenledikleri programda bir araya geldiler.

Kadınlar Meclisine bağlı “Kadın Kent Gönüllüleri” gurubu, Kağıthane’nin tüm Mahallelerinde yapılanmalarını sürdürüyor. İstişare Toplantıları yaparak, düşünce ve görüşlerini Belediye Başkanıyla da paylaşan gönüllü kadınlar, belli bir program çerçevesinde uygulayarak mutat hale getirdikleri bu toplantıları 2 yıldır uyguluyorlar.

Talatpaşa Mahallesi “Kadın Kent Gönüllüleri” İstişare Toplantısı, Talatpaşa Düğün Salonunda yapıldı. Seri olarak devam eden İstişare Toplantılarının 17. si olan program, 28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 14:00 da Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. İstişare Toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Kadınlar Meclisi Başkanı Nuran Sevinç, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Atasoy, Temizlik İşleri Müdürü Nazmi Kutlu, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Ayrılmak, Özel Kalem Müdürü Levent Dirice, Talatpaşa Mahallesi Muhtarı Erdur Aşçı, Mahalle Başkanı Fahri Orhan, Kadın Mahalle Başkanları Ayşe Şenocak ve Sultan Karakaş da yer aldılar.

Birçok atığın geri dönüştürülme özelliğine sahip olduğunu söyleyerek, Görsel sunumla da izleyenleri bilgilendiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Atasoy, ambalaj atıklarının değerlendirilmesine vurgu yaparak, bunların ayrı toplanmasıyla Yurt Ekonomisine büyük bir katkı sağlandığını ifade etti. Canan Atasoy, Belediyenin ilgili birimleriyle irtibata geçilmesi veya 444 23 00 numaralı telefona başvurulması halinde vatandaşlara konu hakkında yardımcı olunabileceğini söyledi.

Kadın Kolları Kağıthane İlçe Başkanı Meryem Tekbıyık, Sosyal Alanlarda yapılan çalışmalara açıklık getirerek, Merkezi Hükümetin uygulamakta olduğu projelerden örnekler verdi. Hastaların evlerinde bile sağlık hizmetlerinden yararlanabildiklerinin altını çizen Tekbıyık, “Sizlerin katkı ve destekleriyle bu hizmetleri halkımızın ayağına getiriyoruz” diyerek, Hükümete, Belediye çalışanlarına ve Kadın Kent Gönüllüsü hanımlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe genelinde ve Mahallede yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Kadın Kent Gönüllülerinin Mahallelerine sahip çıkmalarından memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Fazlı Kılıç, Kültürel geziler hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Fazlı Kılıç, başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Talatpaşa Mahalle Muhtarı Erdur Aşçı da Talatpaşa Mahallesinde yapılan çalışma ve hizmetler için Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Semt sakinleri adına Teşekkür etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.