Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce uygulanan etkinlikte dünya ülkelerinin folklorik halk oyunları sergileniyor. Kıyafet ve oyunlarıyla ülkelerinin örf ve adetlerini yansıtan oyuncular, bir yerde kültürel bilgi paylaşımı da yapmış oluyorlar.
Kağıthane, Antik Devirlerden Bu Yana Değişik Kültürlerin beşiği
Yapılan arkeolojik çalışmalardan edinilen bilgilere göre Antik devirlerden bu yana, çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş olan Kağıthane, Roma, Bizans ve Osmanlılar zamanında spor, eğitim, mesire ve diğer eğlenceler gibi çeşiti etkinliklere her zaman sahne olmuş. Bu gelenekleri gün yüzüne çıkararak, günümüzün insanlarıyla kucaklaştıran Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, sosyal ve kültürel faaliyetlerine ülkelerin folklörünü sergileyen Halk Oyunlarını da dahil etti.
27 Haziran Çarşamba günü, Kağıthane Meydanı bir etkinliği daha yaşadı. Kağıthane Belediyesi'nin kültürel faaliyetlerinden biri olan "Sadabad Yaz Etkinlikleri", 4. Uluslar Arası Halk Oyunlarıyla devam etti. Basın mensuplarının da takip ettiği Programı Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç, Esnaf Odaları Başkanı Ömer Osmanoğlu, Başkan Tardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri Derya Uzunboy, Nazmi Toro ve Metin Osmanoğlu, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri de izlediler.
Fazlı Kılıç'ı makamında ziyaret eden gurup temsilcileri Başkana, getirdikleri Ülkelerini tanıtıcı materyalleri takdim ettiler.
Belediye Binası önünden folklorik kıyafet ve oyunlarını sergileyerek Festival Alanına gelen Halk Oyunları topluluğu, caddelerde renkli görüntüler oluşturdular. Kağıthane Meydanına gelen kortej, oyunlarını sergilemek üzere yerlerini aldılar.
Başkan Fazlı Kılıç açılış konuşmasında, "Farklı ülkelerden Kağıthane'ye gelen çok değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz. 4 yıldır Halk Oyunları Festivalinde bizleri onurlandırıyorlar, kendilerine saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz" dedi. Kağıthane meydan çalışması ve Daye Hatun Camii restorasyonu hakkında dabilgi aktaran Başkan Fazlı Kılıç, izleyicilere de "Hoş geldiniz" temennisinde bulundu.
Ülkeler farklı Olsa da, Kültürler Birbirlerinin Kardeşi
Sırayla sahneye çıkan guruplar, ülkelerine mahsus orkestralarıyla folklorik kıyafetleri içinde oyunlarını sergilediler. Macaristan, Endonezya, İtalya, Makedonya, Türkiye ve Yunanistan sırayla sahne alırken, mutlaka birbirine bağlı ortak noktaların olduğu gözlerden kaçamadı.
Aynı gösteri Pazar günü, Emniyet Evleri Mahallesinde Saat 17.00 da tekrarlanacaktır.