gphaber

Kar yağışı İstanbul'da bir gerçeği ortaya çıkardı

İSTANBUL

İstanbul'da geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı toplu ulaşımın trafik akışında ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi. İETT'nin raporlarına göre kar yağışının olduğu günlerde İstanbul'da yaşayanlar özel araçları yerine toplu taşımayı tercih edince trafik akışı da rahatladı. Bu sürede, özel araçların kullanılmamasının yanı sıra okulların tatil olması da trafiği rahatlatan etkenlerden. İETT Genel Müdürü Kahveci, "Toplu ulaşımı bir yaşam kültürü olarak benimsediğimizde İstanbul trafiği diye bir şey kalmayacak" dedi.

 Geçtiğimiz hafta İstanbul’da etkili olan kar yağışı toplu ulaşımı da etkiledi. Kar yağışının ulaşıma olumsuz etki yapması beklenirken vatandaşların otomobilleri yerine otobüsleri kullanması İstanbul trafiğini rahatlattı. Kar yağışının yaşandığı 7-11 Ocak tarihleri arasında İstanbulluların, özel araçları yerine toplu ulaşımı kullanması trafik yoğunluğundan aksayan otobüs sefer oranını da yüzde 1’den 0.5’e düşürdü.
Yolcu sayısının artmasına rağmen otobüs seferlerindeki düzenlilik yüzde 95’ten yüzde 96.2’ye, dakiklik ise yüzde 88’den yüzde 90’a yükseldi. Bu oranlar İstanbul trafiğindeki yoğunluk azalmasının toplu ulaşım araçlarına erişimi kolşaylaştırdığını gözler önüne serdi.
"Toplu ulaşım kültür olursa trafik tarihe karışır"
Konuyla ilgili açıklama yapan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, toplu ulaşımı kullanmanın önemine vurgu yaparak “sadece kar ya da yağmur yağışının olduğu zamanlarda değil, toplu ulaşımı bir yaşam kültürü olarak benimsediğimizde İstanbul trafiği diye bir şey kalmayacak. Bunun en net örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak ve otobüslerimizde gereken konfor ve hizmeti sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.