gphaber

SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN LİSELİ ÖĞRENCİLER DE KOLLARI SIVADI

İSTANBUL

Kağıthane' de temiz ve yaşanılır bir çevre için projeler üreten Başkan Fazlı KILIÇ, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Sevim SAVAŞER' in de katılımı ile ilçede bulunan lise ve dengi okullarda eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak spora yönelmelerini öneren KILIÇ, dünyayı tehdit eden kötü alışkanlıklarla mücadele ederek, insanlığa hizmet ediyor.

Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ'ın liselerde yaptığı kötü alışkanlıklarla mücadele seminerlerine dünyaca ünlü "Çevre Profesörü" Orhan KURAL' da katılıyor. Birçok kuruluşta üst düzey görevlerde bulunan Orhan KURAL, aynı zamanda Guinness dünya Rekorları alanında da danışmanlık hizmetinde bulunuyor.

23 Mart Cuma günü Profilo Teknik Lisesi ve Gültepe Teknik Lisesinde sigara ve kötü alışkanlıklarla mücadeleyi konu alan eğitim seminerlerinde, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Sevim SAVAŞER ve prof. Dr. Orhan KURAL' da bulundular. Başkan Fazlı KILIÇ'la birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt ÖZTEKİN ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat BİKA' da seminerde hazır bulundu.

Seminerlerde başta sigara olmak üzere tüm kötü alışkanlıkların insanlara ve çevreye verdiği zararın boyutları anlatıldı. Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin ilgiyle izledikleri eğitim seminerleri ilçede bulunan tüm liselerde de uygulanacak.

Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ ve Milletvekili Prof. Dr. Sevim SAVAŞER, yaptıkları konuşmalarda, kötü alışkanlıkların çevreyi de olumsuz etkilediğini ifade ederek, hükümetin bu konuda üzerinde önemle durduğunu ve yeni projeler ürettiğini dile getirdiler.

Kötü Alışkanlıklarla Mücadele kapsamında liseler arasında uygulanacak bir proje de hayata geçirilecek. Her okuldan seçilen 10'ar öğrenci Kağıthane Devlet Hastanesine giderek sigaradan zarar gören hastalarla röportajlar yapacaklar. Hazırladıkları dokümanları sunum haline getiren öğrenciler, okullar arasındaki elemelerden sonra değerlendirilen projeleri Prof. Dr. Orhan KURAL'a sunacaklar. Çevre Profesörü Orhan KURAL'da oluşturulan jüri heyetiyle değerlendirmesini yaparak dereceye giren okul, öğrenci ve projeleri ödüllendirecek.

Bu konularda Liseli Gençlerin duyarlı olmasını vurgulayan Fazlı KILIÇ, Prof. Dr. Sevim SAVAŞER'e, Prof. Dr. Orhan KURAL'a ve eğitim seminerine katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, ilçede bulunan tüm liselerde bu kötü alışkanlıklarla ilgili bu eğitim seminerlerinin periyodik olarak devam edeceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.