gphaber

Üçüncü köprü için ilk kepçe vuruldu

İSTANBUL

İstanbul Boğazı'na kurulacak üçüncü köprü için Poyrazköy'de çalışmalar başladı. Ağaçlar kesildi, iş makineleriyle yol yapım ve genişletme çalışmaları sürüyor.

Köprünün ayakları için Avrupa ve Anadolu yakasına 48 sondaj yapılacak. 50 günde tamamlanması hedeflenen zemin etüdü çalışmaları devam ederken köprü karşıtları ağaç kıyımı yapıldığı gerekçesiyle tepkili.

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprünün zemin etüt sondaj çalışmaları başladı. Sarıyer Garipçe-Beykoz Poyrazköy arasında yapılacak köprünün etüt sondajının 50 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

İstanbul trafiğine çözüm olması planlanan 3. köprü için Boğaz'ın her iki yakasında iş makineleri ilk kepçelerini toprağa vurdu. Her iki yakada, toplam 48 noktada yapılan sondaj çalışması sonucunda, yer altından veriler alınarak zemin hakkında bilgi edinilecek. Elde edilen numuneler, özel sandıklarla üniversitelerde incelenecek. Bilim adamları, zeminden elde edilen numuneleri inceleyerek köprü ayaklarının ve istinat duvarlarının konulabileceği noktalar hakkında rapor hazırlayacak. Köprünün zemininde sondaj çalışmaları devam ederken bir yandan da Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ağaç kesme çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında tamamlanması planlanan 3. köprünün, Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre hale getirilerek Garipçe-Poyrazköy hattında geçiş sağlaması hedefleniyor.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.