gphaber

Müslüm Gürses hayatını kaybetti!

MAGAZİN

Bypass ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve ameliyat sonrasında akciğer problemi yaşayan Müslüm Gürses, 4 aydır yoğun bakımda uyutuluyordu.

Hastaneden açıklama: Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener ise, sanatçı Müslüm Gürses'in durumunun iyi olmadığını belirterek ''Kaybedebiliriz, ancak şu anda makineye bağlı olarak hayatı devam ediyor" dedi.
BAKANLAR BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında Gürses'i kaybettiğimizi yazdı. Mehmet Müezzinoğlu "Müslüm Gürses'i kaybettik. Çok üzgünüm, başımız sağolsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.
Kredi Kartı Borçlarınızdan kurtulmanın zamanı gelmedimi? Arayın yardımcı olalım...
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter'daki hesabında Müslüm Gürses'in ardından şunları yazdı: Mehmet Şimsek "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok.." Bunu diyen Müslüm Gürses milyonların kalbine taht kurdu. Mütevazı, derinlik sahibi, mahcup ve sakindi Yine milyonların kalbinden uğurlanacak, elbette unutulmayacak, hayırlı yad edilecek. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet etsin.. Müslüm Baba!.. Mekanın cennet olsun Nur içinde yat Seni unutmayacağız..

"O ÖLÜRSE BEN DE ÖLÜRÜM"
Hayranlarının uzun süredir iyileşmesi için dua ettiği Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, ünlü sanatçının son durumu hakkında bilgi verdiğinde şu sözleri söylemişti: "İçimde onu kaybederim korkusu var. Ona bir şey olursa ben de yokum yaşamak istemem artık. Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayacak ve geri dönecek. O ölürse ben de ölürüm ya da çıldırırım. Sadece dünyada var olsun yeter."
SON ALBÜMÜN ADI "VEDA" OLACAKTI
Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanan ünlü sanatçı, yapımcısı ve aynı zamanda dostu olan Yusuf Ziyaoğlu'na yeni bir albüm çıkarmak istediğini söylemiş.
Albümün şarkı seçimleri 6 aylık bir sürede tamamlamış. Ancak sağlık durumunda kötüye gidiş hızlanınca eşi Muhterem Nur, bu projeyi askıya aldırmak için epey bir uğraş vermiş.

Gürses, hem sağlığına hem de eşine aldırış etmeden hastane ve stüdyo arasında mekik dokumuş. Aralarında bir de uzun havanın bulunduğu, albüm için 12 şarkıyı seslendirmiş. Vücudu artık dayanmaz ve ünlü sanatçı bitkin düşerek hastaneye kaldırdı ve o günden bugüne gelinen süreç medya aracılığıyla ortada..

Albümün adının 'Veda' olarak seçilmesi de manidar bir durum oluyor..
Bitme aşamasında olan albümde ise Müslüm Baba'nın en sevdiği parça ise "Ervah-i Ezelden"miş.

İşte Gürses'in sesvdiği o türkünün sözleri;
Ervah-ı Ezelden levh-i
kalemden, levh-i kalemden
Bu benim bahtımı kara yazmışlar
Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Dünyayı sevenler veli değildir, canım değildir
Canı terkedenler deli değildir
İnsanoğlu gamdan hali değildir
Her birini bir efkara yazmışlar








AA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.