gphaber

Sami Yusuf, Sevenlerini 'Selam'layacak

MAGAZİN

Sami Yusuf, "Dünya barışına katkı" olarak nitelediği 'selam' isimli yeni albümünü İstanbul'da tanıttı.

 Albümlerinin satış rakamları dünya çapında milyonlarla ifade edilen ünlü sanatçı Sami Yusuf, "Dünya barışına katkı" olarak nitelediği 'selam' isimli yeni albümünü İstanbul'da tanıttı. 

Yusuf, "Selamın giderek daha fazla önem kazandığı dünyada albümün dünya barışına katkı yapacağına inandım." dedi. Piyano çalarak şarkılarını seslendiren Yusuf'un albümde 5 Türkçe şarkıya yer vermesinin yanında, Sezen Aksu'nun sözlerini yazdığı 'giz' isimli şarkı da bulunuyor. 

Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Yusuf, mütevazı tavırları ile dikkat çekti. Önceki albümleri ile Türkiye'de tanınan ve önemli bir satış yakalayan Yusuf, 'selam' isimli yeni albümü ile Türk müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümün tanıtım toplantısını İstanbul'da yapan Yusuf, evrensel bir dil ve müzik anlayışıyla söylediği şarkılarını canlı performansla söyledi. 

Albümün önemli parçalarından 'Forgotten Promises ' isimli parçaya çekilen klibin de gösterildiği toplantıda, albüme ilişkin bilgi verildi. 16 parçanın yer aldığı albüm, aynı zamanda Türkçe bölümlerin bulunduğu şarkılara da sahip. Bu bölümlerin özellikle sanatçının Türkiye'deki sevenlerine karşı bir armağanı olduğu belirtildi. Türkiye'de satılacak albümlerde yer alacak 5 Türkçe şarkıyı seslendiren Yusuf, aynı zamanda bir sürprize de imza attı. Albümdeki 'Without You" isimli sözleri Sezen Aksu'ya ait olan 'giz' isimli şarkı da Türk müzik severler için öneme sahip. 

Tanıtım toplantısında heyecanlı olduğu gözlenen sanatçı, "Selamların en güzeli ile sizleri selamlıyorum." diyerek sözlerine başladı. "Türkiye'de bulunmaktan büyük keyif duyuyorum." diyen Yusuf, selamın anlamına ve dünyada artan önemine işaret etti. Yusuf, albümündeki şarkıların mesajını dogmatik ya da dini olarak değil, birlikte barışın ve mutluluğun yaşanabilmesi mesajını içerdiğini anlattı. 

Basın mensuplarının yeni albüm ve Yusuf'un tarzına ilişkin sorularını da cevaplayan şarkıcı, pop ya da rock müzik sanatçısı olarak adlandırılmak istemediğini, kendisini gelenekçi olarak tanımladığını söyledi. Kendi ile ilgili "İslami rockçı' tanımlamasının iyi bir tanınma şekli olduğunu, ancak bunun hatalı olduğunu ifade eden Yusuf, "Ben sufi müzik ve tarz müziklerini, klasik müzikleri seviyorum. Bu şekilde eğitim aldım. Diğerlerine de maruz kalıyoruz ama benim tarzım bunlar değil. Düşünce yapım itibariyle de geleneksel olarak tanımlıyorum. Ne pop, ne rock yapıyorum. Selam'da, farklı bir zamana bağlı olmayan ve her zaman geçerliği olan gerçekleri anlatıyorum. Müzikseverlere farklı geldi zaten albüm. Bu albüm aynı zamanda kişisel olarak da farklı anlamlar taşıyor. Arap dünyasında ve diğer yerlerde yaşanan gelişmelere karşı da bir uyarı zamansız zamana bağlı olmayan gerçekleri hatırlatmak amacındayım." değerlendirmesinde bulundu. 

Albümdeki parçalardan 5'in Türkçe olduğunu ve hayatında hiç bu kadar Türkçe şarkı söylemediğini anlatan Yusuf, "Bunlar özellikle Türk dostlarım için" diyerek Türkiye'deki sevenlerine verdiği öneme vurgu yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.