gphaber
2012-04-06 21:27:56

Olağandışı bir siyasetçi,

06 Nisan 2012, 21:27

Olağandışı bir siyasetçi,

Dün Gaziosmanpaşa belediyesinin Faaliyet raporu görüşmelerinde eleştirileri cevaplamak için kürsüye çıkan Gaziosmanpaşa belediye başkanı Dr.Erhan Erol bence bir siyasetçiden ziyade, bir devlet adamı gibi konuşarak “Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemeli: bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür ” dedi.



Umarım bu konuşma,vatandaş olarak kafamızı gömdüğümüz çukurdan çıkarıp gerçekleri fark etmek için bir fırsat olur.Belediye başkanı haklı olarak , “Marmara depremi zaten konut stoğumuzda bir hasar oluşturdu.Herhangi bir İstanbul depremine gerek kalmadan , Adapazarı,İzmit veya Tekirdağ depremlerinde bile ilçemizdeki konutların en az % 10 kadarı hasar görebilir” diyor.



Gaziosmanpaşa belediyesi Kentsel dönüşüm açısından oldukça mesafe kat etmiş durumda. İstanbul ortalamasının oldukça üzerinde bir hazırlığa ve uygulamaya sahip.Özel sektör tarafından bir çok yerde devam eden ada bazlı dönüşümlerde , gecekondular ve eski konut stokları yerine , otoparkını kendi içinde çözen,çocuk parkına,yeşil alanlara sahip , güvenli konutlar üretiliyor.Hiç unutmam Almanya da bile çalışmış eski bir inşaat kalfası olan Rahmetli babam yaptığımız Seçkinler keçesuyu evlerinin temeline koyduğumuz demiri görünce,”oğlum bu kadar demir konulur mu,biz bu kadar demirle bir mahalle yapardık eskiden “diyerek , eski binaların halini oldukça iyi özetlemişti bana

Kentsel dönüşüm projelerinde belediye de gerekli desteği ve yardımı yatırımcı firmalara sunduğundan dolayı ,Gaziosmanpaşa’da şu anda bir çok firma dönüşüm projeleri üzerine çalışıyor.

Özel Sektör işin içinde olunca, dedikoduların da ardı arkası kesilmiyor. Bazı aklı evveller,” okul alanları ve yeşil alanları imara açacaklar” diye feryat figan ederken , bunun hukuken mümkün olmadığını bildikleri halde çamur atabiliyorlar.Amaç çamur at izi kalsın.

Ben Belediye başkanı Erhan Erol ile sekiz yıldır çalışıyorum. Bu süre zarfında değil yeşil alanları imara açmak gibi gayrimeşru bir imar uygulamasını, meşru ölçülerde sayılabilecek, tüm onayları alınmış olan akaryakıt istasyonu tadilatlarını bile reddetmiştir.

Unutmayalım ki, İlçe belediyesinin yaptığı her işlem ve tasarruf, hem ilçe Belediye meclisinden hem de Büyükşehir belediyesinden onay almak zorunda. Büyükşehir belediyesinin İmar komisyonunda da iktidar ve Muhalefet meclis üyeleri bulunmakta ve tüm kararlar İstanbul büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin oylarıyla geçerli olmakta.

 

Dr.Erhan Erol , Bu ilçenin dönüşümü için çok önemli bir insiyatif ele alarak,Sarıgöl projesi için 732 dairelik konut stok ihalesine çıkıyor.Bu stok tamamen Sarıgöl ve Yenidoğan bölgesinin dönüşümü için kullanılacak.Siyasi dedikoduların önünü kesmek için ise ,meclisten alınacak bir karar ile sadece bu bölgede ikamet edenler bu haktan yararlanacaklar.



Dediğim gibi belediye başkanı Dr.Erhan Erol,alışılagelmiş bir siyasi karakter değil, oportunizm yapmıyor ,halkın duymak istediklerini değil,duyması gerekenleri söyleyen bir belediye başkanı.Lütfen söylediklerine hep birlikte kulak verelim ve ilçenin değişiminde bir tuğla da biz koyalım.Bu işin hiç şakası yok zira !

 

 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.