gphaber

Gençlere İstihdam Yaşlılarımıza Profesyonel Hizmet

SAĞLIK

Sultangazi Belediyesi öncülüğünde yürütülen “Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım” projesi 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan programla tanıtıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan destek alan proje kapsamında eğitim verilecek kursiyerlere sağlık kuruluşlarında istihdam olanağı sağlanacağını ifade etti.

Sultangazi Belediyesi öncülüğünde başlatılan “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” Projesi tanıtım programı 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, sağlık kuruluşları, mahalle muhtarları ile proje ortakları katıldı.

YENİ İSTİHDAM OLANAĞI
Programda, “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” Projesi Eğitim Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Eker, proje hakkında seminer verdi. Eker, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2010 Yılı Mali Destek Programlarından “Sosyal İçerme ve Toplumsal Bütünleşme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında mali destek almaya hak kazandığını söyledi. Sultangazi Belediyesi, İl Özel İdaresi, İstanbul Evde Bakım Derneği ile Medicalpark Hastanesinin ortaklaşa düzenlediği proje ile işsiz bireylerin meslek edinmelerinin sağlanacağını kaydeden Eker, “İşsiz bireylerin meslek edindirilerek işgücü piyasasına katılımlarını amaçlıyoruz. Sultangazi ilçesinde yaşayan 15-40 yaş arası en az ilkokul mezunu 120 işsiz kadın-erkek bireye yaşlı-hasta bakımı eğitimi veriyoruz. Böylelikle işsizler işe girip mesleklerini icra edebilecekler. ” dedi.

HASTANELERDE ÇALIŞACAKLAR Dünya nüfusunun yaşlandığına dikkat çeken Eker, Almanya’da yaşlı nüfus oranının yüzde 19 Türkiye’de ise bu rakamın yüzde 7.2’ler olduğunu ifade etti. Eker, “Bu nedenle yaşlı bakımının vasıflı elemanlarca yapılması gerekiyor. Milli Eğitim onaylı bakım elemanı sertifikası vereceğimiz yetişmiş kursiyerlerimiz özel ve kamuya ait hastanelerde, tıp merkezleri, poliklinikler ve huzurevlerinde çalışabilecekler. Özel bakım elemanı talebinde bulunan kişilere de evlerinde hizmet verebilecekler. ” dedi.

Proje ortaklarından İstanbul Evde Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Karagözoğlu ile Medicalpark Hastanesi Müdürü Suzan Dağlar Civan da projenin büyük bir eksikliği doldurduğuna vurgu yaparak gençlere yeni istihdam olanaklarının sağlandığını kaydetti.

‘YAŞLILARIMIZ EMİN ELLERDE BAKILMALI’
Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da projenin önemine dikkat çekti. Başkan Altunay, “Yaşlısına sahip çıkmayan toplum yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır. Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım Projesi ise gençlere yeni iş imkanı getirirken, yaşlılarımıza da profesyonel bakım ve hizmet götürülecek” dedi.

Proje ile 60 kişilik grupların eğitim aldığına dikkat çeken Başkan Altunay “Hedefimiz başlangıçta 120 kişiye bu eğitimleri vererek vasıflı birer bakım elemanı olmalarını sağlamaktır; bu sayının gönüllü insanlarımızla 720’lere gelmesini isteriz. Yaşlılarımızın işin ehli insanlardan hizmetler almasını hedefliyoruz. Katılımcıların yüzde 30’unu istihdam olanağı sağlayacağımız projemiz her açıdan oldukça faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.