Cp’li çocuklarda yürüme, konuşma, motor hareketlerini sağlayabilme, sindirim sistemini düzenlemede refleksoloji yönteminin yüz güldürücü sonuçlara ulaşabildiklerini belirttiler.
Sinir hasarlı rahatsızlıklardan biri olan cp, doğum sırasında veya doğumdan sonra oluşan beynin oksijensiz kalması ile başlar.
-Doğum sırasında; ağlayamama, morarma, kordon dolanması gibi durumların sonucunda oluşur.
-Doğum sonrasında; küvez süresi, havale geçirmesi gibi durumların sonucunda oluşur
Bunlarla beraber, erken doğum(28 haftalık doğumlar), geç ve zor doğum(9 ay 10 günlük süreci geçen doğumlar), hamilelik süresince kullanılan ilaçlarda cp’ye sebep olabilir.
Bu gibi oluşumların sonucunda bebekte beynin hasar gördüğü bölgesine göre içte ve dışta rahatsızlıklar meydana gelir. Bunlar; başta spastzite(kaslarda oluşan istemsiz kasılmalar) kabızlık, konuşamama, hareket kısıtlılığı, tek taraflı hasarlar, zihinsel gerilik, gelişimsel gerilik ve bozukluk, gözlerde kayma… gibi, beynin oksijensiz kalması sonrasında oluşan sinir hasarlarını belirli tedaviler, ilaçlar, uygulamalarla dengede tutmaya çalışır. Bebeğin ileriki süreçleri ve ilerleyen yaşlarında daha iyi durumlara gelebilmesi için aile çeşitli yöntemlere başvurur.
işte bunlardan biri de uzun tarihler öncesinden günümüze kadar gelen destekleyici ve tamamlayıcı yöntem olan refleksoloji uygulamasıdır. Avrasya refleksoloji merkezimizde bu güne kadar bakmış olduğumuz serebral palsli çocuklarda yüz güldürücü sonuçlar elde ettik.
Refleksoloji ile oluşan etkiler
Avrasya refleksoloji merkezinin refleksoloji uzmanları Serpil bihir ve Hamit parlak şöyle eklediler; refleksoloji yöntemi ile cpli bir hastada yapılan uygulama ve görebileceğiniz gelişmeler şu şekilde olacaktır….
Refleksoloji uygulanan cpli bir hastada etkisi; refleksoloji sağdan uygulanarak beynin sol tarafını aktif eder, soldan uygulanarak sağ tarafı aktif eder. Hasarlı olan bölgeler ayaktaki sinir son uçlarında verilen basınç uyarıları ile Örneğin; sağ ayaktan konuşma merkezi sinirini uyararak beyindeki noktaya ileti gönderilmesi ile aktif hale geçip vücuda komut vermesini sağlamak, ya da; sol ayaktan bağırsak sinirini uyararak beyinden iletiyi alıp vücuda komut vermesini sağlamak ve bağırsakların çalışmasını sağlamaktır. Her organın bir sinir ucu bulunduğuna göre bu bölgelerin aktif edilmesi zor olmamalıdır. Refleksoloji ile cp’li bir çocuğun adım atabilmesi, konuşabilmesi, algısının artması, spastzitenin azalması, kabızlığın düzelmesi, yeme-içmenin kolaylaştırılması sağlanabiliyor.
Ailenin refleksoloji’ye bakışı ve cp’li çocuğu ile arasındaki psikoloji
anne-baba refleksoloji uygulaması görüp duyduğunuz gibi çocuğunuzu çok farklı güzel sonuçlara ulaştırabilir. Fakat bilelim ki bir ilaçla tedavinin bile belirli bir süreci vardır. Refleksoloji’de de böyledir. İlk etkileri belirtileri görmek için biraz sabırlı olup çocuğunuzun dışarıdan gelen uyaranlara tepkisini izlemek gerekir.
8-10 seans arasında görebilecekleriniz:
• Kabızlıkta rahatlama,
• Spastzitede azalma,
• Gevşeme,
• Tepkilerin artması(çoğu zaman görülür) gibi gelişmeler görülmeye başlar. Hastanın düzenli seanslar süresinde devam edildiğinde yürüyebilme, konuşabilme gibi etkilerini hep beraber görmüş oluruz.
yürünecek bir yol varken (refleksoloji ile) cesaretsizseniz engelsizsiniz…
Soru ve rahatsızlıklarınız için uzmanlarımıza danışabilirsiniz
(0312) 212 22 25 – www.refleksoloji.com.tr