gphaber

Babuşçu: Meğer ne darbe girişimleri yapılmış

SİYASET

Canlı yayında soruları yanıtlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti iktidarının 3. yılında dahi darbe girişimlerine maruz kaldığını, bunları yeni görebildiklerini ifade etti.

 AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, NTV'de yayınlanan Özel Röportaj programının konuğu oldu. Erhan Ertürk'ün sorularını yanıtlayan Babuşçu, şunları söyledi:

17 Aralık operasyonunun bugün geldiği noktayı nasıl değerlendireceksiniz?
Bugün gelinen nokta aslında tıpkı Gezi Parkı'nda başlayan ve başlarda anlamaya çalıştığımız sürecin iktidarı alaşağı etme operasyonuna nasıl dönüştüğünü görmüştüm. Bugün de yolsuzluk operasyonuyla başlayan çeteci bir anlayışın emniyet yargıdaki tahakkümünün ve darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığımız bir tablodur. AK Parti yolsuzluğua en başından beri karşıdır. Geçmişte de benzeri hadiseler ortaya çıktığında partinin tavrı nettir. Yenidoğan ve Akfırat belediye başkanlarını biz yargı sürecine kalmadan ihraç etmiştik. Burada tavrımız net. Olan biten hadiseler olayın çok farklı bir noktada olduğunun, çetecilik olduğunu, darbeyi hedefleyen bir mahiyete büründüğünü gösteriyor. Bunu vatandaş da anladı. Yolsuzluk üzerinde ısrarla durup oradan bir algı oluşturmak ve diğer ayağı unutturmak devlete zarar verir.
Darbeci kim?
Devletin içersinde uzun süredir var olduğu anlaşılan ve kendisini cemaat olarak atfederek meşruiyet kazandıran ama devlet içerisinde paralel bir yapılanmayla kendisini devlet içerisinde farklı bir güç tarafından uluslararası güçlerle de temas halinde yapılmış bir darbe girişimidir.
10 yılda nasıl fark edilemedi?
Türkiye'de aslında yasal olmayan dinlemelerle, Sayın Başbakan'ın ofisine kadar sirayet edecek dinlemelerle böyle bir yapının farkına varıldı, tasfiye sürecine girildi ama o süreçle beraber çatışma sürtüşme çok farklı bir boyut kazandı. 3 Kasım 2002'de iktiddara geldiğimizde terafımızda ne olduğunu anlamaya çalışırken, çünkü geldiğimiz andan itibaren karşıt bir propaganda oyunları da başladı. Henüz 2004'te, iktidarımızın 3. yılında bile meğer ne darbe girişimleri hazırlıkları yapılmış, biz yeni görüyoruz. Biz demokraside, hukukta iyileştirmeler yapmaya çalışırken, bir taraftan bu yapı çalışmalarını sürdürdü. Bunu anlamaya başladığımız andan itibaren tasfiye süreci de başladı.
Karşı taraf da 17 Aralık sonrası yapılanları 28 Şubat ile mukayese ediyor.
17 Aralık sonrası başlatılan şey ise, tamam o zaman hukuk orada işlesin, yolsulzuk varsa bunun hesabını versin ve gereken cezayı alsın. Biz bunun yanında esas yapılmak istenenin darbe girişimi olduğunu söylüyoruz. Bunu yolsuzluk etrafında konuşmak abestle iştigaldir. Bu sadece AK Parti meselesi de değildir, bu millete kastetmektir.
Operasyondan sonra emniyet ve yargıda olanlar kamuoyunda negatif bir algı oluşturdu.
Bu gelişme aslında yolsuzlukla snınırlandırılamayacak bir olayla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bunların sayısı önemli dğeil, önemli olan bu yapının yargıda ve emniyette yapılanmasıdır. Ne kadarsa hepsi tasfiye edilmelidir. Tarih, devletin cemaatleşmesine müsaade etmez.
Daha önce gönülbirliği edilmiş bir zümreyle bir anlaşmazlığın sonucunda mı bu noktaya geldi?
Bizim cemaat hareketi ile manevi anlamında bir tatmin ve hizmet için katılan tabanla hiçbir sorunumuz yok. Çünkü o insanlar benim komşumdur, ortağımdır, arkadaşımdır. Bu ayrımı net bir şekilde ortaya koymak lazım. Tavan ile tabanı ayırmak lazım. Bu ülkede aynı aidiyet içinde beraber mağduriyet yaşamış insanlarla kavga etmemiz düşünülemez bile.
Sosyal medyayı etkin kullanan birisiniz. İnternete erişimin kısıtlanmasıyla ilgili neler diyeceksiniz?
İnsanların kendilerini ifade edeceği her türlü mecra demokratik haktır. Buna engelleme konulmaması lazım. Ama bugün görüyoruz ki insanlar sosyal medyada çok ucuz bir şekilde töhmet altında bırakılabiliyor, yapılan çalışma bununla ilgili.
Kaynak: NTV
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.