gphaber

Başbakan bizi davet etmeseydi savrulup gidecektik

SİYASET

Başbakan Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye davet ettiği Süleyman Soylu, çarşamba günü rozeti taktı. Soylu, siyaseti hareketlendiren katılım için ilginç bir yorum yaptı: "Başbakan küçük beyliklerde aynı gayeyi hedef edinen insanlara davet çıkardı. Partisine davet etmeseydi, savrulmaya devam edecektik."

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı, yeni AK Partili Süleyman Soylu Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimler öncesinde partisine davet ettiği birkaç siyasetçiden biri. "AK Parti'ye geçti mi, geçecek mi" diye konuşulurken Çarşamba günü AK Parti rozetini takarak kafalardaki soru işaretlerine son veren genç siyasetçiyle neden DP'den ayrıldığını, AK Parti'den beklentilerini, siyasetin anlamını ve projelerini konuştuk. Soylu'nun sorularımıza verdiği cevaplar şu şekilde:

Siyasete girişiniz, aile geleneğini devam ettirerek Doğru Yol Partisi'nin (DYP) gençlik kollarına katılmakla oldu. Neden siyaset?

Aileden gelen bir Demokrat Parti (DP) kimliğimiz olduğu doğru. Çok açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Demokrat Parti kimliğinin dışında bir mücadelemiz de olmadı. Siyasete talip olan bizim gibi insanların en temel isteklerinden biri iyi insanlar kervanına katılmaktır. Çünkü siyaset Türkiye'de istismara müsaittir. İnandırıcı olmak, ülkenin geleceğinin çok daha iyi bir konuma taşınması için gayret göstermek gerekir.

Yazı'nın Devamı İçin Lütfen Linki Tıklayınız...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.