gphaber

Başbakan Erdoğan'dan Faruk Eminağaoğlu'na sert sözler!

SİYASET

Başbakan Erdoğan, "(HSYK düzenlemesi) Komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde oraya girmeleri var. Sen kimsin bir kere haddini bil. Eğer konuşmaya çok meraklıysan seni milletvekili yaparlar gelir konuşursun" dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Adalet Komisyonu'nda, Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Başkanlık Divanı kürsüsünde konuşmak istemesi üzerine çıkan kavgayla ilgili, "Bir taraftan hukukçuyum diyeceksin bir taraftan orada konuşma (yapmak isteyeceksin.)... Sen kimsin? Bir defa haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer, başka yer. Sen illa burada konuşmaya çok meraklıysan mensubu olduğun zihniyet seni de bir milletvekili yapar, olursun milletvekili gelirsin o zaman orada konuşursun" dedi.
 
Erdoğan, yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ndeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün TBMM Adalet Komisyonu'nda çıkan kavgaya değinerek, Türkiye'nin bu tür kavgalara geçmişte de şahit olduğunu söyledi.
 
 
 
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bizim komisyonlarda olsun, genel kurullarda olsun bu tür şeylere pek yabancı değiliz. Bunu özellikle, '4+4+4'te de yaptılar. O zaman ana muhalefet partisi hatırlarsınız, çok ilginç bir seloteyp bantın o döküm halindeki bölümünü fırlattı. Allah'tan isabet etmedi. Dün de mesela grup başkanvekilime, dolu pet şişe atıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Bir de komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde, dışarıdan gelenlerin 'konuşma yapacağım' diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin orada bir defa konuşma yetkin yok. Yani bir taraftan hukukçuyum diyeceksin bir taraftan orada konuşma (yapmak isteyeceksin.)... Sen kimsin? Bir defa haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer, başka yer. Sen illa burada konuşmaya çok meraklıysan mensubu olduğun zihniyet seni de bir milletvekili yapar, olursun milletvekili gelirsin o zaman orada konuşursun. Bunlar hukukçu filan değil. Bunlar bu işin militanı durumunda. Yaptıkları iş bu. Gelip oradaki o samimi havayı, oradaki çalışmayı engellemek, provoke etmek ve böyle bir provakatör anlayış ile buralara geliyorlar o havayı da maalesef kirletiyorlar. Olay bu."
 
HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine de değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 
 
"Tabi HSYK konusunda nitekim dün, komisyon çalışmasını yaptı. Burada Anayasa'ya aykırılık olmadığına komisyon kararını verdi. Demokrasilerde bu nasıl belirlenir? Komisyondaki çalışmalarda herşey sonunda oya dayalıdır. Oylama yapılmıştır. Oylama neticesinde de Anayasa'ya aykırılığı olmadığı orada belirlenmiştir. Şimdi bu nereye gidecek? Burada tüm maddeler görüşüldükten sonra, genel kurula gidecek. Genel kurulda da görüşmeler yapılacaktır. Aslolan zaten genel kuruldur."
 
ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU KİMDİR?

Şavşat, 1967 doğumlu. Yükseköğrenimini AÜ Hukuk Fakültesi’nde yaptı. 1989’da Ankara adli yargı yargıç adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Bandırma Cumhuriyet Savcısı, Delice Yargıcı, Yargıtay Yargıcı olduktan sonra 2001’de Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. 26.6.2006’da kurulan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) kurucu başkanı oldu. YARSAV’ın ilk kongresinde genel başkanlığa seçildi. Hukuk konularında pek çok makalesi yayımlandı. haberevet.com

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.