gphaber

BAŞBAKAN: İMRALI İLE HER AN GÖRÜŞME OLABİLİR

SİYASET

Ankara'da birşeyler oluyor. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül, AKP'li vekiller son bir hafta içinde çok kritik görüşmeler yaptılar.

 Başbakan Erdoğan dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında satır arasında çok çarpıcı bir cümle kurdu. Erdoğan, 'Terörü ülkenin kanayan yarası olmaktan çıkaracağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konuda önemli gelişmeleri hep birlikte göreceğiz' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri Ankara Kulislerinde Kürt sorunu ve PKK meselesinin çözümünde yeni bir sürecin işareti olarak okundu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Başbakan Erdoğan'ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı "önemli şeyler olacak" açıklamasının kodları uçaktaki o sözleriyle yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Başbakan Erdoğan uçakta şunları söyledi:

"MİT, her an her türlü hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı'ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarı'na "Sen gerekeni yap" derim. Yeter ki akan kan dursun, netice olsun. Bunu teröre destek diye gören zihniyet büyük yanlış içindedir. Milli birlik ve kardeşlik diyoruz, projeden bahsediyoruz.

CUMHURBAŞKANI GÜL BDP'Lİ VEKİLLERİ KÖŞK'TE KABUL ETTİ

Başbakan Erdoğan bunları söylerken Çankaya Köşkü'nde de önemli bir görüşme gerçekleşti.

Gül, bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekilleri, Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder'i 9 Ekim tarihinde Köşk'te ağırladı. Gül, BDP'li vekillere, "Önümüzdeki süreç çok önemli, iyi değerlendirin, inisiyatif alın" mesajı verdiği belirtildi.
BDP milletvekilleri Meclis'te Başbakan Erdoğan'ın odasında AK Partili vekillerle bir araya gelirken Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk de Çankaya'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen görüşmede BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan da yer aldı. Görüşmede BDP'nin çözüm için aracı olmaya hazır olduklarını ifade ettikleri öğrenildi.

AKP VE BDP ARASINDA İLK TEMAS

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BDP'li vekillerle görüşmeleri derken Meclis'te çok kritik bir görüşme daha yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Pervin Buldan'ın başkanlığında bir grup BDP'li milletvekili ile bir araya geldi.

Görüşmenin yapıldığı yer ise oldukça dikkat çekiciydi. Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki odası...
Aktifhaber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.