gphaber

Erdoğan'ın şiiri ayakta alkışlandı!

SİYASET

Başbakan Erdoğan, Ankara'da şiir okudu salon ayakta alkışladı.

 Başbakan Erdoğan Ankara'da Necip Fazıl için düzenlenen gecede konuştu. Çamlıca'da yapılacak cami için yazılan bir köşe yazısını örnek gösteren Erdoğan, gençlere seslenerek "birilerinin sesi çok çıkıyor diye geri adım atmayın" uyarısında bulundu. Erdoğan törende bir genç kızı kırmayarak okuduğu şiir ise ayakta alkışlandı.

Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından düzenlenen, "Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde 'İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri" konulu makale yarışmasının ödül töreninde, Birlik Vakfı Ankara Şubesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yetkililerine düzenledikleri anlamlı program için teşekkür etti. 
 
Yarışmada birinci olan Mirza Şamil'in ailesine ve hocalarına da teşekkür eden Erdoğan, buluşma vesilesiyle Necip Fazil Kısakürek'i de bir kez daha rahmetle andığını, Allah'ın onu cennetiyle taltif etmesi için dua ettiğini söyledi. Erdoğan, törende Necip Fazıl ile ilgili anasını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:
 
YİNE O ŞİİRİ OKUDU
 
Salondaki manzarayı görünce bir kez daha Necip Fazıl Kısakürek'in ne büyük bir aksiyon insanı ve mütefekkir olduğunu anladığını belirten Başbakan Erdoğan, Kısakürek'e rahmet dileğinde bulundu.
 
Salona gelirken bir genç kızın önünü kestiğini anlatan Erdoğan, kızın kendisinden konuşmasının sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in bir şiirini okumasını istediğini aktardı. Genç kızın bu nezaket dolu isteğini yerine getirmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Zindandan Mehmet'e Mektup" şiirini okudu. Erdoğan şiiri, cezaevine girmeden çıkardığı şiir kasedinde okumuştu. Şiirin ardından salondakiler Erdoğan'ı ayakta alkışladı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.