gphaber

Gül'den kafaları karıştıran açıklama

SİYASET

Cumhurbaşkanı Gül'ün Afyon'da meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklaması, kaza olduğu açıklanan olayla ilgili kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan cephanelik patlamasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olay nedeniyle milletçe büyük bir üzüntü yaşandığını kaydetti. Afyonkarahisar'dan gelen haberin acıları katladığını ve yürekleri dağladığını belirttti.

Gül'ün açıklamasının devamındaki 'Bu elim olay ciddi bir şekilde araştırılmalıdır' şeklindeki sözleri, kaza olduğu açıklanan olayla ilgili şüphelere neden oldu. 

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk'ün de, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar'daki patlamada kaza olasılığının düşük olduğunu söylemesi kafaları iyice karıştırdı..

Gül, açıklamasında devamında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin başı sağolsun. Bu elim olay, ciddi bir şekilde araştırılmaktadır. Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımızın bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum."Rotahaber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.