İddianamede özellikle MHP’li yöneticilere karşı girişilen kumpas deşifre edildi. İddianameye göre eski bakanlardan Koray Aydın, Tahir Eğin ismiyle İBDA-C terör örgütü kapsamında dinlendi. Zühal Topçu, Türk İntikam Birliği Teşkilatı Örgütü (TİBT) kapsamında “Türk - Kürt çatışması çıkarmaya yönelik eylem ve faaliyetlerin önlenmesi” iddiasıyla dinlendi. Topçu ile birlikte Murat Mantuş, Murat Çeliker ve Muhammed Bilal Aydın hakkında aynı dönemde aynı örgüt kapsamında önleme dinlemesi yapıldı. İddianamede aralarında İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak’ın da bulunduğu 50 şüpheli polise “Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira” suçları yöneltildi.
Örgüt kapsamına alınmış
Dinlenen isimlerin örgüt kapsamına dahil edilerek dinlenildiğinin belirtildiği iddianamede, “CHP Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürü olan müşteki Şükran Kütükçü, Anayasa Mahkemesi üyesi Serdar Özgüldür, Sabri Uzun, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Eski Bakanlardan N. Kemal Zeybek, MHP Milletvekili Koray Aydın, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi, Arzuhan Yalçındağ gibi isimlerin İBDA-C terör örgütü kapsamında dinlendiği kaydedildi.
FETÖ amaçları için kayıt
Aynı zamanda iddianamede Adalet Eski Bakanlarından müşteki Şevket Kazan ve Mehmet Bekaroğlu’nun Selam - Tevhid terör örgütü, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu’nun Hizbullah Terör Örgütü, MHP Milletvekili Zühal Topçu’nun Türk İntikam Birliği Teşkilatı Örgütü kapsamında dinlenildiği de kaydedildi. Şüpheliler Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yaptıkları dönemde örgütün yöneticisi olduğunun anlaşıldığının belirtildiği iddianamede, “Hukuka aykırı dinlemelerin Fetullah Gülen örgütünün amaçları doğrultusunda gerçekleştirildiği, İstihbarat Daire Başkanlığındaki bu örgüt yapılanmasının Fetullah Gülen örgütünün alt yapılanması olduğu, bu yapılanma içerisinde örgütün asıl amacı gerçekleştirilmek üzere, hedeflenen kişilerin tespit edildiği, dinlenildiği, sinyal bilgilerinin değerlendirildiği, kayda alındığı ve bu şekilde bu kişilere ait veriler elde edildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Şüpheli ifadelerine de yer verilen iddianamede şüpheli S.K’in ifadesinde dinleme kararlarını alırken hangi örgüt adı altında alalım denilerek örgüt totosu oynandığı da görüldü. İddianamede şüphelilerin başka birimlere atandıktan sonra verilerin tutulduğu sistemdeki log kayıtlarının muhafaza edildiği KTS sistemindeki tüm verileri sildikleri bu nedenle sistemsel bir takım verilere ulaşılamadığı da kaydedildi.
O GÖRÜNTÜLER TEKNİK TAKİPTEN Mİ
Önleme dinlemesi kararlarının büyük bir kısmının telefon IMEI numarası üzerinden alındığının belirtildiği iddianamede, dinlemelerde iletişim araçlarına ait detay kayıtlarına ulaşım imkânı sağlayan programlar kullanıldığı bildirildi. Bu programlar vasıtası ile iletişim araçlarının güncel abone bilgilerine, nerede kullanıldıklarına, hangi cihazlarda (IMEI) kullanıldıklarına, hangi cihazda (IMEI) hangi GSM hatların kullanıldığına, dair bilgilere güncel olarak ulaşılabildiği de belirtildi.
12 Haziran 2011 seçimleri öncesi MHP’de üst düzey yönetici ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin uygunsuz görüntüleri internete düşmüş, bu kişilerin çoğu istifa etmek ve seçimde adaylıktan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Bu isimlerden sadece İhsan Barutçu adaylıktan çekilmemiş ve milletvekili seçilmişti. Bu olayın, ortaya çıkan son dinleme ve ‘izleme’ kararından yaklaşık 3 ay sonra meydana gelmesi, “İnternete sızdırılan görüntüler, bu kararla yapılan teknik takip sırasında mı kaydedildi” sorusunu da gündeme getirmişti.