gphaber

Milletvekili listesi için CHP'de bugün son gün

SİYASET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak CHP Parti Meclisi, milletvekili adayları listesini onaylayacak.

 Cumhuriyet Halk Partisi aday adaylarının 362’sini belirlemişti. 550 adaydan geriye kalan 188’i ise bugün yapılacak PM’de belirlenecek.
PAVEY'İ İKNA ÇABALARI SÜRÜYOR

Habertürk'ün haberine göre adaylık başvurusunda bulunmayan MYK üyesi Şafak Pavey’i için ikna çalışmaları sürüyor.

Kontenjan adayı olan CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök’ün Ankara 1. Bölge’den, Akif Hamzaçebi’nin İstanbul 1. Bölge’den ve Engin Altay’ın İstanbul 3. Bölge’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan’ın Artvin'de birinci sıradan yeniden aday gösterilmesi beklenirken, Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın yine İstanbul’dan aday gösterileceği.

CHP Lideri’nin, Balkan göçmeni Bihlun Tamaylıgil’i göçmen dengesi yüzünden İstanbul 3. Bölge birinci sıradan aday göstermesi bekleniyor. Sosyalist Enternasyonel’deki çalışmalarından dolayı Umut Oran’ın da listede olması bekleniyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Çetin Osman Budak da kontenjan adayı olarak gösterilecek.

DİSK GENEL SEKRETERİ DE ADAY

CHP Lideri’nin DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, sol kesimin önde gelen isimlerinden Eşber Yağmurdereli, din-devlet ilişkileri alanında çalışma yapan akademisyen İştar Gözaydın, Diyanet İşleri Vakfı Kadın Kolları kurucusu ve eski başkanı Ayşe Sucu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlere son dakikada adaylık teklifi yapabilir. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.