gphaber

Mustafa Şatıroğlu Ak Parti'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili A.Adayı oldu.

SİYASET

Ak Parti'den Gaziosmanpaşa Beldiye Meclis üyesi olan İsmail Şatıroğlu'nun ağabeyi Mustafa Şatıroğlu Ak Parti'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili A.Adayı oldu.


Ak Parti'den Gaziosmanpaşa Beldiye Meclis üyesi olan İsmail Şatıroğlu'nun ağabeyi Mustafa Şatıroğlu Ak Parti'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili A.Adayı oldu.

Mustafa Şatıroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Refah Partisi İl Başkanı olduğu dönemde MHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapmıştı.

Mustafa Şatıroğlu'nun özgeçmişi ise şöyle:
1953 Çaykara/TRABZON Doğumlu

1974 Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisi. Şehir sağlığı tekniği dalı Yüksek Lisans.

1974/76 Milli Savunma Bakanlığı/Genel Kurmay Başkanlığı Kontrol mühendisi olarak yedek subay teğmen rütbesiyle askerlik hizmetini tamamladı.

1976/77 ''TEKDAV''Türkiye Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfını kurdu ''TEKDAV'' halen Ankara ve İstanbul'da yüksek okul talebelerine burs ve yurt temin etmekte olup, ''İSLAMİ ARAŞTIRMALAR'' adlı ilmi bir araştırma dergisi yayınlanmaktadır.

1977/91 İş hayatında inşaat malzemeleri ticareti ve özel inşaat işlerinin yanı sıra başta Libya olmak üzere muhtelif Arap Ülkelerinde ihracat ve inşaat işleri ile uğraştı. 1991 genel seçimlerinde RP,MÇP ve IDP ile ittifak'ın kurulmasına aktif olarak destek verdi ve RP İst. İl Başkanı Sn.R.Tayyip Erdoğan ile yakın bir diyalog içerisinde bulundu.

1992/93 Alparslan TÜRKEŞ'in daveti üzerine siyasete girerek MÇP ve MHP de iki yıl süreyle İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. TÜMİSAD ''TÜM İŞ ADAMLARI VE SANAYİCİLER DERNEĞİ'ni kurdu ve 1 yıl başkanlığını yaptı.

Ambargonun uygulandığı Irak'a ''TÜMİSAD'' olarak bir gezi düzenleyerek ilaç yardımında bulundu.Pek çok firmamızı Irak iş alemine tanıştırarak önemli iş anlaşmalarını sağladı. Gezi dönüşü

Ürdün İş Adamları Derneği ile görüşerek TÜMİSAD'la yaptığı protokolle TÜRK-ÜRDÜN İŞ KONSEYİ'nin kuruluşunu gerçekleştirdi.

1994/96 Aşkabat/TÜRKMENİSTAN'da Türkiye tarafından yaptırılan Türkiye Camii ve Kültür Merkezinin proje yarışmasını kazanan konsorsiyumu kurdu. Türkmenistan Hava Yolları ile Aşkabat'ta ortak bir otel yatırımı yaptı.

1996/07 Haftalık yayınlanmak üzere ''KURULTAY'' gazetesini kurdu ve yönetti. Muhtelif gazete ve dergilerde makale,şiir ve incelemeleri yayınladı.

1999 depremi sonrası Beylerbeyi İlköğretim Okulu'nu restore edip kat ilavesi yaparak Milli Eğitim'e bağışladı. Muhtelif STK' (Tekdav, Birlik, Server Vakfı, Türk-Libya Dostluk Derneği, Aydınlar Ocağı) larda ve bazı meslek kuruluşlarında (İMO, İTO, İİB) Üye ve yönetici olarak bulunmaktadır.

Halen Türkiye'de Rusya,Ukrayna,Afganistan,Sudan ve bazı Türk Cumhuriyetlerinde ihracat ve yatırım danışmanlığının yanı sıra İnşaat ve ticaretle iştigal etmekte olup, Arapça Ve İngilizce bilmektedir.


Yorumlar (3)

mergul kotil 14 Yıl Önce

SEVGILI KARDESIM,ARKADASIMIZ ISMAIL SATIROGLUNUN DEGERLI ABISINI TEBRIK EDIYOR,HAYIRLAR DILIYORUM. GOP BELEDIYESI MU

Bir Dadaş.. 14 Yıl Önce

Anadolu ülkücülüğünün ve akıncılık kültürünün hiç olduğu günümüzde tebaların minnet ve gururla seni anmaya devam edecek...Dualarımız seninle İMAN VE ÜLKÜ ADINA YOLUN AÇIK OLSUN SAİD BAŞKAN..

Mehmet Bolat. 2 Yıl Önce

Sayın Musta beye çalışmalarından dolayı teşekkürler. Daha güzellerini yapacaktır. Biliyorum çünkü memleketini ve milletini seven bir Arkadaşımızdır. Başarılar...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.