gphaber

Öcalan'a giden hediye paketinde ne vardı?

SİYASET

BDP'li 3 milletvekili, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderken Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'in adaya giderken Öcalan'a bazı hediyeler götürmeleri dikkat çekti.

 BDP'li 3 milletvekili, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İstanbul'dan yola çıktı.
BDP'li milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir botla İmralı'ya hareket etti.
ÖCALAN'A GİDEN PAKETTE NE VAR?

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın İmralı'ya giderken elinde sıkı sıkı tuttuğu pakette büyük olasılıklar özel yapım bir dolma kalem var. Paketin üzerindeki "Plumon" markasını takip edince adres olarak karşımıza Nişantaşı'ndaki şık dükkan çıktı. Burası kalem tutkunlarıın uğrak yeri. Sınırlı sayıda bulunabilen Caran D'ache markası dolma kalem ve tükenmez kalemlerinin de satıldığı farklı bir kırtasiyeci. Özel yapım defterlerin, 18. yüzyıldan bu yana kullanılan mürekkeplerin bulunabildiği işyerinin yetkilileri Buldan'ın elindeki paketin içindekiler hakkında bilgi veremiyor. Fatura bilgilerinin kontrol edilmesini gerektiğini söyleyen yetkililier, "Bizden kimin ürün aldığını şu anda tarifle bilmemiz mümkün değil" dediler.

TESPİH VE KALEM

BDP'li 3 milletvekili, hazırlıklarına devam ederken bir yandan da Abdullah Öcalan'a hediye aldı. Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'a bir kalem ve "mütevazi" bir tespih aldığını söylemişti. Pervin Buldan, kalemi, Nişantaşı'ndaki eski bir kırtasiye mağazasından aldı. Pervin Buldan, hediyesinin bulunduğu dolmakalemleri ile tanınan kırtasiye dükkanının karton poşeti ile kendilerini İmralı'ya götürecek olan Kıyı Emniyeti'ne ait KEGM 4 adlı teknesine bildi. Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan'a AB üyesi ülkelerin anayasalarını karşılaştırmalı olarak ele alan bir kitap ile TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunu verecek.

"030" PLAKALI ARAÇLA GELDİ

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, İmralı Adası'na hareket edecekleri Ataköy'e, Buldan'a tahsis edilen TBMM'ye ait kırmızı "030" plakalı araçla geldi.
Sırrı Süreyya Önder, teknenin içinden basın mensuplarına el salladı. Önder, Abdullah Öcalan'la yapılacak olan görüşmeden sonra açıklama yapacaklarını belirterek, "Arkadaşlar şu anda açıklama yapmayacağız. Açıklama dönüşte olacak" dedi. Altan Tan ve Pervin Buldan herhangi bir şey açıklamada bulunmadı.

BASININ İLGİSİ BÜYÜKTÜ

İstanbul basını ile yabancı televizyon kanalları ve uluslararası ajanslar, Abdullah Öcalan ile görüşecek BDP'li 3 Milletvekili'nin Ataköy Marinası'na gelişini görüntülemek için sabah erken saatlerde nöbet tutmaya başladı. Saatler öncesinden canlı yayın araçları marina önüne konuşlandırıldı.
TBMM 030 plakalı makam otomobiliyle Ataköy Marinası'na gelen BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan basının yoğun ilgisi nedeniyle Kıyı Emniyeti'ne ait bota ilerlemekte güçlük çekti. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan vekiller, çevrelerini saran basın ordusundan dolayı 100 metrelik yolu; ancak 15 dakikada alarak bota binebildi.
Kaynak: DHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.