gphaber

Özal ayakta mı, sedyeyle mi getirildi?

SİYASET

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının hastaneye getirilişi sırasında çekilen fotoğrafları gösterdi. Babasının hastaneye ölü olarak getirildiği açıklamasını hatırlatan Özal, “Fotoğrafta babam ayağının üzerine basıyor. Ölü biri yürüyerek gelebilir mi?” dedi. Fotoğrafı çeken eski AA muhabiri ise Özal’ın sedyeyle getirildiğini dile getirdi.

 Ahmet Özal, babası 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında Turgut Özal’ın hastaneye getirilirken çekilen bazı fotoğrafları da gösterdi.

Doktorların “hastaneye ölü olarak getirildiği” açıklamasını hatırlatan Özal, “Fotoğrafta babam ayağına basıyor. Ölü bir hali varsa söyleyin” dedi.

FOTOĞRAFLARI ÇEKEN MUHABİR: SEDYEYLE GETİRİLDİ
Fotoğrafları çeken eski Anadolu Ajansı muhabiri Selahattin Yılmaz, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Turgut Özal’ın hastaneye sedyeyle getirildiğini söyledi.

Gazeteci olduğu için hastaneye sokulmadığını belirten Yılmaz, “Sedyeyle getirildi, içeri sedyeyle alındı” diye konuştu.

Yılmaz, en sağlıklı bilginin Özal’ın o dönemki korumalarından alınabileceğini ifade etti.

'19 YILDIR MÜCADELE VERİYORUM'
Basın toplantısında yaptığı açıklamada, babasının ölümünün aydınlatılması için 19 yıldır mücadele ettiğini belirten Özal, karanlıkta kalan birçok yön bulunduğunu söyledi.

Özal, “1993 yılının aydınlatılması için Meclis'te komisyon kurulması için uğraştım. Maalesef kimse bunları ciddiye almadı ve önergem rafa kaldırıldı” dedi.

'ŞOVA İHTİYACIM YOK' Gündeme gelmek için açıklamalar yaptığı iddialarına tepki gösteren Özal, “Ben 10 sene boyunca Başbakanlık Köşkü'nü de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü de gördüm. Şov yapmaya, dikkat çekmeye ihtiyacım yok. Bunu yazan arkadaşlar, buraların kapısını dahi görmemişti" diye konuştu.

Haberin devamı ↓
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.