gphaber

SAADET PARTİSİ'NDEN PROTESTO

SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN PROTESTO Libya'ya yönelik operasyon, Gaziosmanpaşa'da Saadet Partisi üyesi bir grup tarafından protesto edildi.

SAADET PARTİSİ'NDEN DE PROTESTO
Libya'ya yönelik operasyon, Gaziosmanpaşa'da Saadet Partisi üyesi bir grup tarafından protesto edildi.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplanan Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi bir grup, Libya'ya düzenlenen operasyona katılan ülkeleri protesto eden sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı İsmail Acar, Libya'da 42 yıldır devam eden diktatörlük rejiminin bir an önce son bulmasının zorunlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Ancak Birleşmiş Milletler'in almış olduğu müdahale kararı, sivil ölümlerin önüne geçmek maksadıyla yapılmış değildir. Tunus ve Mısır'da planları dışı ortaya çıkan gelişmelere karşı, Libya'da inisiyatif alma girişimleridir. Dün başlayan müdahalenin daha ilk gününde şu ana kadar 50'ye yakın sivil hayatını kaybetmiş, yüzlerce sivil ise yaralanmıştır. Dün sivilleri öldüren Kaddafi iken, bugün siviller BM kararı gereği Fransız, İngiliz, Amerikan uçakları tarafından katledilmektedir.''

Acar, Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de sivillerin öldürülmesine BM'ye üye ülkelerin ses çıkarmadığını kaydederek, ''Batı dünyasının Libya'da sivilleri koruma maksadıyla yaptıklarını iddia ettikleri bu müdahale, sivilleri korumak değil, Akdeniz'de inisiyatif alma, bölgeyi kontrol etme ve yer altı kaynaklarını kontrol etmekten başka bir şey değildir'' dedi.

İslam Konferansı Teşkilatının bir an önce harekete geçmesi ve bu duruma 'dur' demesi gerektiğini ifade eden Acar, ''Sorunun çözümü için İslam ülkeleri nezdinde, Libya halkının geleceği Batılı güçlerin iradesine bırakılmamalıdır. Kaddafi, acilen idareyi Libya halkına devretmelidir'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, çeşitli sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

AA


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.