gphaber

soylu : Yeni Anayasada Halk Kendini Bulmalı

SİYASET

soylu : Yeni Anayasada Halk Kendini Bulmalı

Belirli bir dönem siyaset yaptıktan sonra özellikle son dönemlerde gündeme ilişkin konularda Türkiye genelinde katıldığınız programlarla dikkat çekiyorsunuz. Bundan sonraki çizginiz bu yönde mi devam edecek?

Bu durumu; bizatihi benim kendi talep ettiğim bir yoldan ziyade gelen taleplerin üzerine oluşmuş bir yol, yöntem olarak söyleyebilirim. Geçmişte siyaset yaptım. Siyasetin çeşitli evrelerinde bulundum. Buradan elde ettiğim birikimler ve Türkiye’nin geleceğine ait umut ve ideallerimizvar
 
Bu ülkeyle, bu milletle, bu topraklarla ilgili beklentilerimiz sözkonusu. Hep beraber daha yaşayabileceğimiz, kendi değerlerimizi daha rahat ifade edebileceğimiz, bulunduğumuz coğrafyada daha etkin ülke olma hedefimiz var. Muhakkaktır ki Türkiye ile ilgili olumlu olumsuz görüş ortaya koyanlar var. Ben daha ziyade çağrıldığımız toplantıların
tamamında Türkiye’nin vizyonu, geleceği ve her birimizin yapması gerekenlerle alakalı bardağın dolu tarafına bakarak meseleleri anlatmaya çalışıyorum. Bu kendi kendimize oluşturduğumuz bir misyon değil tamamen toplumun çeşitli kesimlerinden gelen taleplerle ortaya koyduğumuz bir yöntem olarak değerlendirebiliriz.

Özellikle referandum döneminde kaç il gezdiniz ve kaç programa katıldınız?

Binlerce km yaptık desek yalan olmaz. Referandum süreci ayrı bir heyecandı. O dönemi Türkiye’nin önüne gelmiş çok önemli bir iktidar değişimi fırsatı olarak gördük. Bu millet uzun yıllar sonra ilk defa iktidarı kendi eline aldı ve bundan sonrada böyle devam ettirecek diye düşünüyorum. Biz de okyanusta bir damla olarak bir çalışma ortaya koyduk.

devamı için tıklayınız.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.