gphaber

'96 ruhu kazanacak'

SPOR

'96 ruhu kazanacak'

Aykut Kocaman, zorlu 90 dakika öncesi öğrencilerine seslendi: 16 sene önce o atmosferi ben yaşadım, şimdi sıra sizde. Sakin olacaksınız ve kazanacaksınız.
Sarı-Lacivertliler 1995-1996 sezonunun 32. haftasında, deplasmanda zorlu rakibi Trabzonspor’u devirmiş ve ligi şampiyon olarak tamamlamıştı. Fenerbahçe’nin 2-1 kazandığı karşılaşmada takımı adına perdeyi Oğuz Çetin açmış, şu anda Kanarya’nın teknik patronu olan Aykut Kocaman ise 82. dakikada galibiyeti getiren golü kaydetmişti. Ligin son iki maçında İstanbulspor ve Vanspor engellerini de aşan Sarı-Lacivertliler, sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı.

O zorlu ve gergin atmosferi futbolcu olarak yaşayan Aykut Kocaman, öğrencilerini de bugünkü maça aynı motivasyonla hazırladı. Başarılı teknik adam, takıma hitaben yaptığı son konuşmada, “Ben o atmosferi yaşadım, şimdi siz de yaşayacaksınız” diye seslendi.

‘Sadece işinize odaklanın’
Kocaman ayrıca, oyuncularından maç boyunca sakin olmalarını isterken, “Tahriklere kapılmayın, işinize bakın. Bizim puan kaybına tahammülümüz yok, rakibimizin de öyle. Bu nedenle çok çekişmeli bir maç olacak. Oyunu çirkinleştirmeden, futbolun gereklerini yapın” uyarısında bulundu.

20. randevusuna çıkacak

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin başına geçtiği günden bu yana ligde 3 kez Trabzonspor’a rakip oldu. Geçen sezon, deplasmanda oynanan maçta Trabzonspor’a 3-2 yenilen Kocaman yönetimindeki Kanarya, aynı sezonun ikinci yarısında Kadıköy’de oynanan maçı 2-0 kazanmıştı. Başarılı teknik adam, bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta da Trabzonspor’a karşı 1-0 kazandı. Kocaman; İstanbulspor, Malatya, Konyaspor, Ankaraspor ve Fenerbahçe’nin başında ise Trabzonspor’a karşı 18 maça çıktı. Bunlardan 6 galibiyet alan Kocaman, 2 beraberlik, 10 yenilgiyle ayrıldı.



Kaynak : //www.spor3.com/96-ruhu-kazanacak-1269971h.htm#ixzz1qnKoZJd6
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.