gphaber

Asıl transferler sezon sonunda

SPOR

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, New York’tan önemli mesajlar verdi..

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, New York’tan önemli mesajlar verdi: Avrupa’daki hedeflerimizi tutturmak için 2. devrenin sonunda muhakkak çok ciddi ilgili yerlere transferleri yapmak zorundayız. heyecanlandırmaya başladı. Diğer yarısı heyecanlandırmazsa yerine heyecanlandıracak futbolcular gelecek. Takımın yarısı beni heyecanlandırmaya başladı. Diğer yarısı heyecanlandırmazsa yerine heyecanlandıracak futbolcular gelecek.

GALATASARAY USA Derneği’nin düzenlediği balo için New York’ta bulunan başkan Ünal Aysal, transferler konusunda önemli açıklamalar yaptı. Lig TV’ye konuşan Aysal, Melo, Muslera, Elmander, Ujfalusi, Selçuk, Ceyhun, Yiğit, Engin, Sercan, Riera ve Okan’ı transfer etmelerine rağmen takımının kendisini yetirince heyecanlandırmadığını söyledi. Başkan, “Hayalimdeki G.Saray, bir dünya markası. Bugün bu dünya markası olma yönünde en gelişmiş kulüplerimizden birisi G.Saray olduğu kesin. Ancak istediğimiz ve layık olduğumuz yerde değiliz. Bizim hedefimiz yurtdışında başarılı olmak. Tabiki Türkiye’deki başarı da bunun için şart. G.Saray bir dünya markası olabilmesi için yurtdışında sürekli bir başarıyı yakalaması lazım.

Eksiklerimiz varsa tamamlayacağız

1 defalık 2 defalık başarılar yeterli değil. Geçtiğimiz 8 ay içerisinde bence bir ivme kazandık. Bu çok açık. Önümüzde açık gibi gözüküyor. Büyük fotoğrafa baktığımız zaman G.Saray’da büyük bir kültür ve ileriye dönük de Türkiye’yi temsil gücüne sahip bir organizasyon görüyorum. Eksiklerimiz varsa da tamamlayacağız.
Bizim gelişimizle beraber konsept değişti G.Saray’da. Anlayış, olaylara bakış açısı ve vizyon ciddi şekilde değişti. Ama önümüzdeki günlerde taraftarlarımız bunu net olarak görecekler.
Bu sezon sonunda dünya üzerinde serbest kalacak 70’in üzerinde alabilinecek oyuncu var. Zaten yabancı kontenjanımız çok sınırlı.

Şampiyonlukta tereddütüm yok

Bugünden pahalı bir oyuncuyu alıp, 4 ay sonra bundan çok daha rahat çok daha ucuza ve daha iyi bir çalışmayla takıma faydalı olabilecek elemanları katmak yerine bugünden acele karar verirseniz bunun sıkıntısını çekebiliriz diye düşündük.

Bu sadece benim fikrim değil teknik ekibimizin de görüşü. Benim şampiyonluk konusunda hiçbir tereddütüm yok. Bugün Türkiye’de bir takım şampiyon olacaksa bunu hak eden takım G.Saray’dır. Bu kadro Türkiye için yeter. Ama Avrupa için yetmez.

Uzun süreli başarıyı hedefliyorum

Avrupa’daki hedeflerimizi tutturmak için bu ikinci devrenin sonunda muhakkak çok ciddi ilgili yerlere transferleri yapmak zorundayız. Yurtiçi-yurtdışı. Bazı eksikliklerim olabilir onları da tamamlayacağım. Takımın yarısı beni heyecanlandırmaya başladı. Diğer yarısı da bundan sonraki dönemde heyecanlandırmazsa onların yerine heyecanlandıracak futbolcular gelecek. Ben uzun süreli başarıyı hedefliyorum.

Artık acemilik dönemini atlattık

8 ayda mucize yaratamayız. Ama gittikçe artan nakit akışı sıkıntımızın belini büktük. Futbolcularımızın paraları zamanında ödeniyor, borçlarımız zamanında ödeniyor, bankalarla ilişkilerimiz düzenli hale geldi. Ben acemilik dönemini atlattığımı düşünüyorum.

Karşılıklı sataşmaları eğlenceli buluyorum

G.SARAY yönetimi kendi başına bir aile. Ailenin içerisinde ara sıra huzurluklar çıkıyor, karşılıklı sataşmalar çıkıyor. Ama bunları biraz esprili almak lazım. O kadar da ciddi ve üzerinde durulması gereken bir durum olarak görmüyorum. Ben bunları eğlenceli buluyorum.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.