gphaber

''Aziz Yıldırım'ı sempatik buluyorum''

SPOR

''Aziz Yıldırım'ı sempatik buluyorum''

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, transferde ismi geçen Burak Yılmaz ve Didier Drogba, takımdaki geleceği merak edilen Felipe Melo ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım konusunda konuştu.

NTV SPOR'da yayınlanan 'Spor Servisi' programına konuk olan Ünal Aysal'ın açıklamaları şöyle:

NECATİ VE ELMANDER HAKKINDA

Takım şampiyonluk öyküsünü anlatan Ünal Aysal, beğendi oyuncuları da açıkladı. Aysal "Sıfırdan bir takım kurduk. Yavaş yavaş taşlar yerine otoruyor. Hoca seçimimizde nasıl bir karar verdiğimizi zaman içinde anladım. Nokta atışı transferler yaptık. Bunu anlamamız için zamana ihtiyacımız vardı. Çok önemli oyuncularınızın olması önemli değil. Necati sempati duyduğum bir oyuncu. Diğer oyuncular benim için yabancıydı. En fazla beğenimi kazanan oyuncu ise Elmander oldu. Benim saygımı kazandı. Selçuk da aynı şekilde. Ama hepsine saygım var" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE BİZE SUÇLAMALARDA BULUNDU"

3 Temmuz ile başlayan şike sürüce hakkında konuşan Aysal, "Sezon stresli bir sezondu. 3 Temmuz olayı bütün organizasyonu alt üst etti. Galatasaray'ın süreçle bir alakası yoktu. Biz kendi işimize bakmak istedik. Bu konuya biz karışmak istemedik. Ancak isimleri geçen takımlardan biri olan Fenerbahçe, bize Aziz Yıldırım vasıtasıyla suçlamalarda bulundu. Biz de kendimizi savunmak için sürece dahil olduk. Federasyona ellerini çabuk tutmaları için ikazda bulundu" dedi.

"FENERBAHÇE DE TEKLİFİ KABUL ETTİ"

Kupayı Kadıköy'de kaldırmalarıyla ilgili olarak Aysal, "Kuralların şampiyonluk maçının oynandığı sahada verilmesi gerekliliğini gördük. Teklif federasyondan geldi Fenerbahçe de TFF'nin bu önerisini kabul etti. Zaten TFF de sahaya kupayı getirdi. Bizden kupayı soyunma odasında almamızı istediler. Bunu kabul etmedik. Bu bizim sadece hakkımız değil aynı zamanda bir gelenektir. Biz içerde, soyunma odasında kupanın alınamayacağı belirttik" şeklinde konuştu.

"UEFA'NIN SON DURUMU KABUL ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi hakkında da konuşan Aysal, "TFF'nin göreve gelmesiyle beraber mevcut kurallar yerinden oynatıldı. Şu an kuralsız yönetilen bir futbol ortamı var. Kulüpler olarak federasyonu değiştirmek için elimizden gelen gücü yapabiliriz. Ancak biz Don Kişot değiliz. Diğer kulüplerin de desteği lazım. UEFA'nın son durumu kabul etmesi mümkün değil. Şunu ifade ediyorum, biz UEFA ile bugüne kadar hiçbir direkt görüşmeye gitmedik. Ancak Galatasaray'a tesir edebilecek bir durum olursa UEFA ile direkt olarak görüşürüz" dedi.

"DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLMEMİZ ÇOK İLGİNÇ"

Avrupa kupalarına katılma konusunda endişelerini dile getiren başkan Ünal Aysal, "Yıldırım Demirören'in seçildiği seçimde oy kullanmadık. O dönem bize verilen herhangi bir söz olmadı. Sadece bizim yurt dışına gitmemizi önleyecek bir karar almayacaklarını söylediler. Disiplin kuruluna sevk edilmemiz zaten çok ilginç. Kurunun yanında yaş yansın mantığı yapıldı. Platini geldiği zaman çok ciddi açıklamalarda bulundu. Yöneticilerin hatasının sahaya yansıması, şikenin sahaya yansıması gibi durumlar UEFA'yı bağlamaz. Bu durum Türkiye'nin diskalifiye edilmesini sağlayabilir" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN OLDUĞU İÇİN PİŞMAN MI?

'Galatasaray'da başkanlık koltuğuna oturduğuna pişman mısınız?' şeklinde soruya Aysal, "Ben 15 kişilik bir yönetim kurulunda görev alıyorum. Hiçbiri ile daha öncesinde bir teşvik-i mesai yapmadım. Ben daha önce bir spor kulübü başkanlığı yapmadım. Hayatta yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Herkes kendi bilgisini masaya koymaya çalıştı. Bir yere kadar da geldik. Bu geliş sırasında basına ters açıklamalar da oldu. Biz şeffaf olacağımızı söylemiştik. Biraz fazla şeffaf olduğumuzu söyleyebilirim. Çok da kavga olmadığını düşünüyorum. Ben hep orta yolu bulmaya çalıştım ve bulduk da" diye cevap verdi.

DROGBA İDDİALARINA YANIT

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Aysal, "İhtisas konularını çok iyi netleştirmek lazım. Herkes kendi tecrübeleri doğrultusunda bilgisini ortaya koymak zorunda. Ben Terim'in Terim benim işimi yaparsa Galatasaray'a puan kaybettiririz. Ben olayın genelinde kriz yönetimini yüklendim. Diğer arkadaşlar da kendi bilgileri doğrultusunda işler yaptılar. Taraftarlar istiyor ama Drogba konusunda 20 tane unsur var. Drogba'yı ben de izliyorum ancak transfer o kadar kolay bir olay değil. Oyuncu ister mi? Patronu ister mi?" dedi.

"BURAK YILMAZ İÇİN..."

Transferde basında adı geçen isimler hakkında da konuşan Aysal, "Burak Yılmaz için kendi kulübü eğer bize teklif ederse, o zaman konuşuruz. Biz şu an hiçbir oyuncu ile kulüp rızası dışında görüşmek istemiyoruz. Kabarık bir liste yok, alışveriş listemizde nokta atışı şeklinde bir çalışmamız mevcut. Ekibimizin eksik yönlerini gördük. Derinliği olmayan bir kadromuz var. Teknik ekibin çok büyük bir başarısı var eksikleri kapatma konusunda Avrupa'da iddialı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"AZİZ YILDIRIM'LA DOST OLMAK İSTERİM"

Galatasaray Başkanı, Aziz Yıldırım'la ilgili bir soru üzerine, "Kendisini kişi olarak sempatik buluyorum. Bir gün işinin başına dönerse, en iyi şekilde kendisini ağırlarım ve bunu bir dostluğa çevirmeyi de çok isterim" dedi.

"ARENA'YA YAKIN BİR YER İSTİYORUZ"

Altyapı ve tesisleşme konusunda görüşlerini dile giteren sarı-kırmızılı takımın başkanı Ünal Aysal, "Türk futbolunda alt yapı yatırımları en düşük düzeyde, altyapıya bütçemizin büyük kısmını ayırıyoruz. Önümüzdeki dönemde geçtiğimiz 5 sezonun açıklarını kapatmak istiyoruz. Bugün uygulanan sistem olması gereken durumda. Buna 5 sene dokunulmaması taraftarıyım. Florya artık Galatasaray'ın ihtiyaçlarını karşılayamacak durumda. Türk Telekom Arena'ya yakın bir yere aldırmak istiyoruz" diye konuştu.

MELO AÇIKLAMASI

Felipe Melo'nun takımdaki durumu hakkında görüşünü belirten Aysal, "Fatih Terim her oyuncu ile ilgili bir disiplin kaydı tutar. Melo'nun bir kez disiplin hanesine bir eksi yazıldı. Ancak Melo yaşanan olaydan sonra büyük özveri gösterdi. Ben ve Fatih Terim, Melo ile çalışmak istiyoruz. Bütün dünyada oyuncuların gol sevinçleri var. Ben Melo'nun sevincini sempatik buluyorum. Enteresan bir gösteri, çocuklar da çok seviyor" dedi.

HEDEF AVRUPA'DA İLK 10

Avrupa'da ilk 10 takım arasına girme hayallerini anlatan Aysal, "Galatasaray'ı hem sportif hem de mali olarak Avrupa'nın ilk 10'una sokmak istiyoruz. Bu hem Galatasaray hem de Türk futbolu için olacaktır. Mali yapının Avrupa standartlarına getirilmesi Kurumsal yapı ve sportif başarı hedefimizle geldik. Çalışanlar kendi aralarında makine gibi işlemeli. Biz başarı anlamında özendirici olmak istiyoruz. Umarım biz başarılı oluruz, diğer kulüpler de bizi takip eder" açıklamasını yaptı.



Kaynak : //www.spor3.com/aziz-yildirimi-sempatik-buluyorum-1337561h.htm#ixzz1v2z0FX6h
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.