gphaber

Beşiktaş'ın 110. yıl kutlamaları

SPOR

110. kuruluş yıldönümü kutlayan Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, taraftara seslendi.

Türkiye’de tescil edilen ilk spor kulübü olan Beşiktaş, kuruluşunun 110. yılını kutladı. Başkan Fikret Orman ve yöneticiler, önce Şeref Bey’in kabrini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim ve dualar okunduktan sonra Köyiçi’nde taraftarla buluşuldu. Camia, İnönü’ye kol kola yürüdü. Stattaki coşku, saat 19.03’te tavan yaptı. Anlamlı geceye Onursal Başkan Süleyman Seba ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da katıldı.Mart 1903’te kurulan ve Türkiye’de tescil edilen ilk spor kulübü unvanına sahip Beşiktaş, bu anlamlı günü çeşitli etkinliklerle kutladı. Beşiktaş Demokrasi Meydanı’nda toplanan yüzlerce Siyah-Beyazlı taraftar, Başkan Fikret Orman ve yöneticilerle birlikte İnönü istikâmetinde şarkı ve marşlar eşliğinde yürüdü. 19.03’te, stattaki havai fişek ve lazer gösterileriyle başlayan şölen, konserlerle zirveye çıktı. 


Dolmabahçe’deki dev organizasyon öncesi, Futbol şubesini kuran Şeref Bey (Ahmed Şerafettin) unutulmadı. Yahya Efendi Türbesi’ndeki kabir ziyaretine Başkan, kurmayları ve altyapı sporcuları da iştirak etti. Çiçek bırakılmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. ‘Selam olsun şeref dolu 110 yılımıza’ pankartı açıldı. Orman ve beraberindekiler buradan ayrılarak 16.00 sularında Köyiçi’nde destekçileriyle buluştu. Kartal Yuvası mağazalarının hazırladığı özel kreasyonun ürünlerini ve 110. yıl tişörtlerini giyen kalabalık, Beşiktaş Koleji Bando Takımı’nın startıyla adım attı ve kortej halinde stadyuma ulaştı. Saatler 19.03’ü gösterdiğinde heyecan katsayısı iyice yükseldi. 



İnönü’de, ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Peşinden 15 dakikalık ışık şov gerçekleştirildi. Sonrasında sırasıyla; güreş, boks, masa tenisi, atletizm, kürek, jimnastik, offshore, kadın voleybol, tekerlekli sandalye basketbol, hentbol, Basketbol kadın ve erkek ile Futbol takımı tur atarak tribünleri selamladı. Yaklaşık 15 bin katılımın olduğu organizasyonu Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Sarı-Kırmızılı idarecilerden Sedat Doğan, Cim Bom’un icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ile Kartal’ın eski futbolcuları da izledi. Stadyumda protokolde oturan Seba lehine sloganlar atıldı. Kaptan İbrahim Toraman ile antrenör Recep Çetin de Seba’yla bir süre sohbet etti. Siyah-Beyazlıların eski yıldızlarından Fransız Pascal Nouma ise efsanevi başkanın elini öptü. 

‘HESAP SORSANA’ SLOGANINA ‘SORACAĞIZ’ CEVABI
 

Ekibiyle sahneye davet edilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 110. yıl konuşması sırasında zorlandı. Orman’ın sözleri ‘Demirören’e hesap sorsana’ ve ‘Yeter Yıldırım Demirören’ tezahüratıyla kesildi. Gülümseyerek karşılık veren Orman, “Merak etmeyin. Bu yönetim kurulu, Türkiye’nin gelmiş en yürekli yönetimi. Kimseden korkmadan, arkadaşlarımızla buradayız. Kime ne hesap sorulacaksa da soracağız.” dedi. Türkiye’nin öncü kulübü olduklarınını vurgulayan Fikret Orman şöyle devam etti: “Bizim için önemli olan, bugüne dek şerefli tarihiyle gelmiş Beşiktaş için mücadele etmek. Her şeyin ilki bize nasip oldu. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Nice 110’uncu yıllara. Bu arada, bizi yalnız bırakmayan Süleyman (Seba) ağabeye de teşekkür ediyorum. İyi ki varsın.”HaberAktüel
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.