gphaber

Dünya, Çakır'ın yönettiği maçı konuşuyor...

SPOR

Dünya, bu maçı konuşuyor.

 UEFA Avrupa Ligi'nde FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği Porto ile Manchester City arasında oynanan maça ırkçı tepkiler damga vurdu.

Ada basının geniş bir şekilde değerlendirmeye aldığı olaylar sonucunda, Portolu taraftarların Manchester City'in yıldız iki ismi Yaya Toure ve Mario Balotelli'ye bütün maç boyunca ırkçı tezahüratlarda ve tepkilerde bulunduğu belirtildi.

Dragao Stadı'nda yaşanan olayların ardından Manchester City'li yöneticiler, UEFA yetkilileriyle temasa geçerek gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi. Irkçı tepkilerin gözlemci raporlarında da yer aldığını iddia eden Ada basını, UEFA'nın özellikle Balotelli'nin 77. dakikada oyundan çıkarken Portolu taraftarlardan aldığı tepkiler üzerine yoğunlaşacağını ve bu yönde bir soruşturma açacağını ifade etti.

Irkçı tepkilere maruz kaldığı belirtilen Yaya Toure, maç sonunda yaptığı açıklamada; "Evet bir şeyler duydum. Bu yüzden biz Premier Lig'de oynamayı seviyoruz, orada böyle tepkiler hiç bir zaman görmüyoruz. Belkide yabancı ülkelerde siyah insanlara saygı duymuyorlar. Ancak ilerki zamanlarda herşey yoluna girecek ve herkes düşüncelerini değiştirecek. Futbol, futboldur. Taraftarlar bundan keyif almalı, böyle şeylerle uğraşmamalılar" dedi.



Irkçı tezahüratlar hakkında konuşan Roberto Mancini ise, "Ben bir şey duymadım" ifadesini kullanırken; Yaya Toure'nin, "Mancini bir şeyler duydu" açıklaması kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.

Takımın bir diğer oyuncusu Micah Richards ise "Bana yapılan bir ırkçı tezahürat varsa, bunları duymadım. Çünkü ben oyunuma konstanreyim, böyle durumlar ile ilgilenmiyorum" dedi.

rotahaber




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.