gphaber

F.Bahçe ile G.Saray yine rakip oldu

SPOR

F.Bahçe ile G.Saray yine rakip oldu

Türk vatandaşı yapılması için işlemlere başlanan ABD'li kadın basketbolcunun G.Saray'a transferine aracı olan federasyona tepki gösteren Fenerbahçe de Hollingsworth'e talip oldu.





Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe şimdi de ABD'li kadın basketbolcu Quanitra Hollingsworth için karşı karşıya geldi. Bu transferin üçüncü tarafı ise Türkiye Basketbol Federasyonu...

Londra Olimpiyatları için eleme oynayacak olan A Milli Takımı güçlendirmek isteyen federasyonca TC vatandaşlığı teklifi götürülen ve bir süredir görüşülen Hollingsworth'tan sonunda olumlu cevap alınınca diğer alternatiflerden vazgeçildi. Bu oyuncunun TC vatandaşlığı işlemleri hemen başlatılırken Galatasaray'ın da Hollingsworth'u renklerine bağlayacağı basketbol camiasında dilden dile dolaşmaya başladı.

Ancak gelişmeleri yakından izleyen Fenerbahçe cephesi de aynı oyuncuya talip oldu. Sarı-lacivertli yöneticiler "Bu konuda her an her şey olabilir" diyerek Hollingsworth ile temaslarını doğrularken, federasyonun taraf tutmasına da tepki gösterdiler. Fenerbahçe, 1.96'lık Hollingsworth ile ilgili ilk çıkan haberlerin ardından, "Bu tür bir adım hiç şüphesiz Türkiye Basketbol Federasyonunun rakiplerimize yeni bir hizmeti ve hatta hediyesi olarak kısa vadede karşımıza çıkacaktır" açıklamasını yapmış ve federasyondan cevap gelmemişti.

Önümüzdeki sezon devreye girecek olan ve Avrupa Ligi'nde de uygulanan 'Kıtadışı iki yabancı' kuralı yüzünden TC vatandaşlığı ile çok değerli bir oyuncu haline gelen Hollingsworth'un kimi seçeceği merak konusu oldu. Hollingsworth ile görüşen federasyonun, Galatasaray'a "Biz onu vatandaş yapacağız. Siz de alın" şeklinde teklifte bulunduğu iddia edildi.

//spor.internethaber.com/spor/basketbol/fbahce-ile-gsaray-yine-rakip-oldu-118489.html



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.