gphaber

''Fenerbahçe 1 puana razı olur''

SPOR

Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçını yorumlayan Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Ünsal, derbilerde üstünlüğün Galatasaray'a geçmeye başladığını ifade ederken Fenerbahçe, Arena'dan beraberlikle ayrılırsa memnun olur dedi.

 Radyospor'da Haber Aktif Programı'na katılan Hakan Ünsal, derbi maç ve Fatih Terim'in soyunma odasındaki tarzı hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'A GEÇİYOR

Derbi maçlarda Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı üstünlüğünün bilimsel olarak bir tarifi olamayacağını savunan Hakan Ünsal, Fenerbahçe'nin bu maçlara kazanacağından daha emin çıktığını ve bunun çok önemli olduğunu söyledi. Hakan Ünsal, "Psikolojik üstünlük gerçekten çok önemli. Fenerbahçeli oyuncu şuna inanıyor: 'Ben nasıl olsa gol atarım pozisyon versem bile pozisyon bulurum' bu rahatlık, maçı kazanmak için çok önemli. Stresli bir oyuncu, taraftardan baskı yediğinde iki metreye pas atmakta zorluk çekiyor. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye karşı üstünlüğü geçen yıl başladı. Deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği sağladı ve galibiyeti kaçırdı. O maç; Fenerbahçeli futbolcularda olan güven ve rahatlığın yavaş yavaş Galatasaraylı oyuncularda da oluşmasına neden oldu" dedi.ANKET

ALEX'İN OLMAYIŞI GALATASARAY İÇİN AVANTAJ

Pazar günü oynanacak maçta Alex'in olmayışının Galatasaray adına bir avantaj olduğunu ifade eden Hakan Ünsal, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl itibariyle derbilerde yeni bir dönem başladığını düşünüyorum. Her iki takımda da yaşanan büyük değişimler var. Fenerbahçe'de Alex yok. Bu çok önemli bir ayrıntı çünkü; Alex, bu maçlarda oyunu değiştiren ve gol atan bir adamdı. Alex'in olmayışı bu maçta Fenerbahçe için dezavantaj, Galatasaray için avantaj. Yeri geldiğinde takımı tutan ve ateşleyen Emre'nin olmayışı da bu maçta yine Galatasaray adına bir avantaj. Galatasaray açısından bakarsak Arena'da ki taraftar atmosferi böyle bir maçta önemli bir fırsat. Galatasaray'ın dezavantajı ise, bu yıl önemli oyuncular alınmasına rağmen geçtiğimiz yıl şampiyon olan iskelet kadro dağıldı. Bu yıl Galatasaray'ı kurtaran, golcülerinin girilen her pozisyonu hemen hemen gol yapması."

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ İSTER

Fenerbahçe'nin başkalaşan oyun yapısı ve oyuncularına rağmen istenileni sahaya yansıtmakta zorlandığını ifade eden Ünsal, "daha hızlı oynayan ve sonuca giden bir Fenerbahçe yok. Bu sezona bakarsak biraz daha oyunu tutan, sakin oynayarak skoru yakalamaya çalışan Fenerbahçe'nin Arena'da alacağı bir puana memnun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

BRAGA'NIN TAŞLARI TİTREMİŞTİR

Hakan Ünsal, 'Fatih Terim soyunma odasında çok etkili bir isim midir?' sorusuna "Fazlasıyla. Braga maçının devre arasında o stadyumun etrafındaki kayaların titrediğini düşünüyorum. Fatih hoca, bazen gür sesiyle bazen de bakarak ne istediğini ve neler yapabileceğini hissettirir" diye yanıt verdi. Hakan Ünsal, Fatih Terim ile atmosferi tekrar yaşamak ister miydiniz sorusuna ise, "Ben almayayım. Böyle rahatım. Arkadaşlar almaya devam etsinler" şeklinde yanıtladı.

(Radyospor)


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.