gphaber

Fenerbahçe tahvili çıktı

SPOR

Fenerbahçe tahvili çıktı

Fenerbahçe Sportif A.Ş’nin ihraç ettiği 2 yıl vadeli, 100 milyon TL nominal tutarlı, değişken faizli tahviller satışa çıktı.
Asbaşkanlar Ali Koç ve Cihan Kamer, "Bu rakamı kısa vadeli borçlarımızda ve yakın zamandaki giderlerimizde kullanacağız"
açıklamasında bulundular.

UEFA kriterlerine en yakın kulübün Fenerbahçe olduğunu ifade eden Kamer, son iki sezonda yaşadıklarının kulübü ekonomik olarak sıkıntıya soktuğunu anlattı.

VERDİĞİMİZ PARAYI GERİ ALMAYACAĞIZ
Fenerbahçe'nin geleneklerinde hiçbir yöneticinin kulübe verdiği parayı geri isteme gibi bir durumun bulunmadığını, kendilerinin de istemeyeceklerini açıklayan Kamer, şöyle konuştu:

''Son 3 senedir öyle bir politika izliyoruz ki, bir yandan bankalara borcumuzu ödüyoruz. Son iki senede, şampiyonluğu son maçta yitirdik. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmedik. Buralardan elde edeceğimiz bütün gelirler yaklaşık 60-60 milyon avro civarında eder. Fenerbahçe'nin kendi ekonomik yapısına bakıldığında rakamlar belki daha yukarısına çıkacak. 80-90 milyon avrodan bahsediyoruz. Bu kulübü belirli disiplinli bütçeyle yönetmeye gayret ediyoruz. Şampiyonluk hedefleriyle bütçelemeler yapıyoruz. 80-90 milyon avroyu elde edemediğiniz noktada bu sizi ekonomik olarak sıkıntıya sokuyor. Bizler buna rağmen kısa vadeli borçlarımızı yavaş yavaş ödedik. Bu 100 milyon lirayı kısa vadeli borçlarımızda kullanacağız, önümüzdeki ileriye yönelik giderlerimizde kullanacağız. Fenerbahçe'nin bir geleneği var. Ben en yeni yöneticiyim, en taze yöneticiyim. Hiçbir kimse, yönetici verdiği parayı geri istememiştir. Kendimize almayacağız.''

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda konuşan Ali Koç, taraftara seslenerek şunları söyledi:

"Fenerbahçe Sportif A.Ş kurulduğu ilk günden bu yana, değerine değer katan, finansal açıdan güçlü bir kurum olduğu ve aynı zamanda borsada işlem gören bir şirket olarak her türlü yükümlülüğünü tam olarak yerine getirdiği için tahvil ihracına gereken izinleri alabilmiştir.
Destek vermek isteyen tüm taraftarlarımız; Denizbank, Garanti Bankası, Vakıfbank şubelerinden ya da bu bankaların telefon bankacılığı merkezlerini arayarak, tahvil talep başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

BİN LİRA 2 YIL SONRA 1225 TL OLACAK

Yaşadığımız süreçte, Kulübüne eşsiz bir manevi destek sağlayan ve Kulüpleri için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyleyen taraftarlarına Fenerbahçe Sportif A.Ş üzerinden maddi olarak da katkıda bulunabilecekleri yeni bir yöntem sunmaktadır.

Üstelik bu yöntemde tahvil alarak kulübe maddi kaynak yaratan Fenerbahçe taraftarları da yarattıkları kaynak üzerinden para kazanmış olacaklardır. Örneğin; 1000 Lira’lık tahvil alan bir taraftar, 2 yılın sonunda faiz oranlarının bugünkü seviyelerde olması varsayımı ile ana parasıyla birlikte 1225 Lira gibi bir rakam kazanmış olacaktır.

Tahvil ihracı, Fenerbahçe Sportif AŞ’ye banka faizlerinden daha düşük bir maliyetle kaynak yaratmakla kalmıyor aynı zamanda Fenerbahçe tahvillerinden satın alan taraftarlarımıza ve yatırımcılarımıza da devletin çıkardığı tahvillerden yaklaşık 3 puan daha yüksek faiz getirisi imkanı sunuyor.

Cuma akşamına kadar tahvil taleplerini toplamayı sürdüreceğiz. Öz kaynağımızın 5 misline kadar tahvil çıkartabilme olanağına sahibiz ancak biz bunu 100 milyon TL’de tutmayı tercih ettik."



Kaynak : //www.internethaber.com/fenerbahce-tahvili-cihan-kamer--404753h.htm#ixzz1nsWqJ5z9
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.