gphaber

İlk yarıya dikkat!

SPOR

İlk yarıya dikkat!

Aykut Kocaman, Trabzonspor maçı için futbolcularına bu uyarıyı yaparken, “Kendi sahalarındaki maçlarda ilk yarılarda çok iyi oynayıp gol bulmayı hedefliyorlar” dedi.
Fenerbahçe’de Trabzonspor maçı için önceki haftadan itibaren başlayan bütünleşme artarak devam ediyor. Yönetimin Trabzon’a kalabalık bir kadroyla gitme kararı almasının ardından özellikle basına kapalı idmanlarda Samandıra ziyaretlerini sıklaştırdı.

Yöneticiler gerek telefon gerekse teknik direktör Aykut Kocaman yoluyla futbolcuları motive ediyor. Teknik direktör Aykut Kocaman ise, Trabzon’da muhtemel olan taraftar ve şehir baskısı konusunda oldukça rahat. Futbolcularına da bu rahatlığı aşılamaya çalışan başarılı hoca özellikle idmanlardan sonra her öğrencisiyle birebir görüşerek “Şehir karakterinden ötürü strese girmenize gerek yok. Futbol olarak üst düzey bir takımız ve adım adım şampiyonluğa gidiyoruz. Orada yalnızca yeşil çimde olanlar bizi ilgilendiriyor, başka her şeye kulağınızı tıkayın” mesajları veriyor.

‘GARDINI DÜŞÜRÜYORLAR’
Trabzonspor takımının son 5 maçını masaya yatıran ve bunun dışında 3 büyüklerle oynadığı karşılaşmalara dikkat çeken Samandıra’nın teknik patronu, Bordo-Mavili takımın genellikle ilk yarıları önde kapadığına dikkat çekti. Kocaman, Karadeniz ekibinin özellikle ilk yarıda golü bulup, daha sonra bu skoru koruyup son 15 dakikada rakibinin gardının düştüğü anda farkı artırdığını vurgulayarak, “Trabzonspor kendi sahasındaki maçlarda ilk yarılarda gol bularak önde kapamayı hedefleyen bir takım. Özellikle içeride oynadığı 4 karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapamış. Bu durum, ilk yarıdaki gol yememe konusundaki hassasiyetimiz ve maç boyu konsantrasyonumuz konusunda bizlere gerekli fikirleri veriyor” ifadelerini kullandı.

iSTATiSTiKLER NE DiYOR?

Karadeniz’de siftahı yok

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de Karadeniz takımları ile deplasmanda oynadığı 3 maçı da kazanamadı. Karabük’te 2-1, Samsun’da 3-1 kaybeden Sarı-Lacivertliler, Orduspor deplasmanında ise 1-1 berabere kaldı. Kanarya sahasında da Karadeniz temsilcisi Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak yine 2 puan kaybetmiş diğer 3 rakibini ise mağlup etmişti.

Trabzon’a karşı 8 maçta 6 galibiyet

Fenerbahçe, Süper Lig’de Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı son 8 maçta 6 kez kazandı. 2003-04 sezonundan bu yana Trabzon’da oynanan 8 maçta 6 kez Fenerbahçe 2 kez Trabzonspor kazanırken beraberlik sonucu çıkmadı. İki takım Trabzon’da en son 2002-03 sezonunda 0-0 berabere kalmıştı. İki takım arasında toplamda oynanan 75 maçta Sarı-Lacivertliler 30 kez, Trabzonspor 22 kez kazandı, 23 maç berabere bitti. Oynanan 75 maçta Fenerbahçe 97 gol, Trabzonspor 83 gol kaydetti.

33. hafta iyi geliyor

Fenerbahçe, Süper Lig’de son 8 sezonda 33. hafta maçlarının hepsini kazandı. Son 8 sezonda 33. haftada puan kaybetmeyen Sarı- Lacivertliler en son 2002-03 sezonunda 33. haftada Diyarbakırspor karşısında 0-0 berabere kalarak 2 puan bırakmıştı. Fenerbahçe geçen sezon 33. haftada sahasında Ankaragücü’nü 6-0 yenmişti.

‘Sarı Kanarya yüksek uçuyor’


FİFA’nın resmi internet sitesi, dün Fenerbahçe’yi tanıtan bir yazı yayınladı. ‘Sarı Kanarya yüksek uçuyor’ başlığıyla yayınlanan yazıda Sarı-Lacivertli kulübün dünü ve bugünü hakkında okuyuculara bilgi verildi. Fenerbahçe’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği evreleri tek tek anlatan FİFA.com, Sarı Kanaryalar’ın Türkiye’nin en güçlü ve en köklü kulüplerinden biri olduğunun altını çizdi. Yazıda, Galatasaray’la olan rekabet de es geçilmedi.



Kaynak : //www.spor3.com/ilk-yariya-dikkat-1268998h.htm#ixzz1qikuQtzu
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.