gphaber

İşte Terim'in Sarı-kırmızı öyküsü...

SPOR

Fatih Terim ile Galatasaray'ın yollarının ayrılması, camiada tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Şimdi Terim'in Sarı-kırmızılı takımın başında sayısız kupa kazandığı 3 döneme kısaca göz atalım.

 Galatasaray'ın efsanevi futbolcularından ve kaptanlarından biri olan Fatih Terim, Sarı-kırmızılı takımdaki futbolculuk kariyeri süresince şampiyonluk kazanamazken, 4 sezon süren ilk teknik direktörlük döneminde ise tarihi başarılara imza attı.

A Milli Takım teknik direktörlüğünden ayrıldıktan sonra Faruk Süren'in başkanlığı döneminde 1996-97 sezonunda Galatasaray'ın başına geçen Terim, 4 sezon boyunca Sarı-kırmızılı takıma tarihinin en başarılı dönemini yaşattı. Deneyimli teknik adam 4 sezonda 12 kupa kaldırdı...
Sarı-kırmızılı ekiple 4 yıl üst üste lig şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası şampiyonluğu elde eden Terim, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kaldırarak, Türk Futbol tarihinde bir ilke imza attı ve kariyerinin zirvesine çıktı.
Daha sonra Galatasaray'dan ayrılarak İtalya'nın Fiorentina takımının başına geçen Terim, ardından İtalyan devi AC Milan'da kısa süreli bir teknik direktörlük deneyimi yaşadı.
Fatih Terim'in yolu, 2000 yılında ayrıldığı Galatasaray ile 2002-03 sezonunda yeniden kesişti... Sarı-kırmızılı ekipte başkanlığa seçilen Özhan Canaydın'ın, "Gönülerin teknik direktörü" olarak yeniden göreve getirdiği Terim, büyük beklentilerin yaratıldığı sezonda hayal kırıklığı yaşadı..
Terim yönetimindeki ikinci dönemde, ilk sezonunda şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Grubu'nu ise son sırada tamamladı. Fenerbahçe'den alınan 6-0'lık yenilgi de tarih sayfalarındaki yerini aldı.
Galatasaray, 2003-04 sezonuna da kötü başladı... Sarı-kırmızılılar ligdeki istikrarsız gidişin yanı sıra, Çaykur Rizespor'a 5-0 yenilerek Türkiye Kupası'na veda etti. Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada tamamlan Galatasaray, UEFA Kupası'ndan da ilk turda elenince Terim'den ayrılık sinyalleri geldi. Deneyimli teknik adam, sezonun tamamlanmasına 8 hafta kala görevini bıraktı.
Galatasaray'da Ünal Aysal'ın başkanlığa gelmesiyle 6 yıl aradan sonra 3. Terim dönemi başladı... Terim, takımı ilk yılında şampiyon yaptı...
İkinci sezon Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedeflerle yola çıkıldı. Sarı-kırmızılılar çeyrek finale kadar yükseldi. Ancak dünya devi Real Madrid'i geçemedi... Sneijder ve Drogba gibi yıldızlara sahip Terim'in Galatasaray'ı, ikinci sezonunda da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı...
Terim bu sezona ise kulübe 20 şampiyonluğunu yani 4. yıldızı kazandırmak için çıktı. Ancak Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın görevinden ayrılması ve Terim'in hem Ay-yıldızlıları hem de Galatasaray'ı çalıştırmaya başlaması sonun başlangıcı oldu.
Uzun süredir başkan Ünal Aysal ile sorunlar yaşadığı bilinen deneyimli teknik adamla, henüz sezonun 5. haftası haftası geride kalmışken yollar ayrıldı.


ntvspor
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.