gphaber

Karan'ın avukatı mahkemeyi topa tuttu

SPOR

Karan'ın avukatı mahkemeyi topa tuttu


''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 5'inci duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı.

Şike davasında savunması alınan ilk kişi olan "1 numaralı sanık" Olgun Peker "Şike gibi alçakça bir iddia, bir insanın üzerine atılır mı? Bir insan böyle karalanır mı?" dedi

Ümit Karan'ın avukatı mahkemeyi "Bu çakma bir iddianamedir" sözleriyle mahkemeyi adeta topa tuttu.


Ara veren mahkeme öğleden sonra Peker'in savunmasıyla devam edecek.

 
GÖREVSİZLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

 
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanık avukatlarının görevsizlik taleplerini reddetti. Şike davasında tutuksuz yargılanan Ümit Karan'ın avukatı bu iddianame 'çakma'dır ifadesini kullandı.

"SPOR HUKUKU KONUSUNDA YETKİN MAHKEME BAKSIN"

 
Savunma avukatları cebir ve şiddet olmadığı gerekçesiyle görevsizlik talebinde bulundu. Avukatlar davanın 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değil, spor hukuku konusunda yetkin olan bir mahkemede görülmesini talep ettiler.

22 TUTUKLU SANIK KATILDI

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

SALONA ANA BLOKTAN GİRİŞ SAĞLANIYOR

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılacak yargılama kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Salona, sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

CHP'Lİ UMUT ORAN İZLİYOR

Salon kapasitesinin az olması nedeniyle duruşmaya, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ile bugün savunması alınması beklenen 6 tutuklu sanığın yakınları ile sınırlı sayıda basın mensubu alındı.

Duruşma, sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizlik taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

YILDIRIM'IN SAVUNMASI YARINA

Bugün başlayacak duruşmanın salı, perşembe ve cuma günü de görülmeye devam edeceği, söz konusu günlerde ilk önce tutuklu sanık Olgun Peker ile bağlantılı sanıkların savunma yapacağı, daha sonra tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile bağlantılı sanıkların savunmalarının alınacağı öğrenildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

 Duruşma öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı. Adliye içinde ve duruşmanın görüldüğü zemin katta polis ve özel güvenlik görevlileri tedbir aldı. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, duruşma salonuna inen ve çıkan merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordan yapıldı. Duruşmayı takip edecek olan basın mensuplarının isimleri kayıt altına alınarak salona girdi. Buna rağmen çok sayıda muhabir duruşma salonuna yer olmadığı gerekçesiyle alınmadı.

TARAFTAR FUTBOLCULARI ADLİYEYE ÇAĞIRDI

Fenerbahçeli taraftarlar sarı-lacivertli futbolcuları adliyeye çağırarak 'Tavır koy' diye tezahüratta bulundular.

OLGUN PEKER İFADE VERİYOR

Şike davasında savunması alınan ilk kişi olan "1 numaralı sanık" Olgun Peker "Şike gibi alçakça bir iddia, bir insanın üzerine atılır mı? Bir insan böyle karalanır mı?" dedi

Duruşmada savunması alınan ilk kişi olan "davanın 1 numaralı sanığı" Olgun Peker, "Bana '1 numara' diyorlar. 1 numara olmam inandırıcı değil. Arkamda bu kadar insan toplanmış. Eğer ben bir numara olsam, benim ofisimi nisan ayında basmazlardı. Zaten ondan sonra da Aziz Yıldırım keşfedilmiş ve biz buradayız. Bana göre bu olayların başlamasına bir olay sebep oldu. Bülent Uygun'un Bucaspor'dan Eskişehirspor'a transfer olması... Bu transferi benim yaptırdığım iddia edildi. Bucaspor Başkanı ile bir araya geldim ve bu transferi benim yaptırmadığıma ikna ettim. Asayiş Şube Müdürü, İzmir'den gelmiş ve transferle ilgili oradaki arkadaşlarıyla görüşmüş, bu olayı üstüne vazife edinmiş. Benimle ilgili usulsüz dinlemeler söz konusu. Şike gibi alçakça bir iddia, bir insanın üzerine atılır mı? Bir insan böyle karalanır mı?" dedi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Olgun Peker'in savunmasına devam edilecek

Ümit Karan'ın avukatı da "Bu, çakma bir iddianamedir" dedi


Kaynak : //www.internethaber.com/caglayan-adliye-sarayi-mehmet-ekinci-aziz-yildirim-olgun-peker-fenerbahce-taraft-402353h.htm#ixzz1mvLWBscr

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.