gphaber

Mahkemede ilginç Emenike diyaloğu

SPOR

Mahkemede ilginç Emenike diyaloğu

Futbolda şike iddialarına yönelik davanın sanığı futbolcu Emmanuel Emenike'nin duruşmasında heyet ile avukat arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Emenike'nin Fenerbahçe- Spartak Moskova maçında gol atıp atmadığını soran Başkan'a, avukat, "Başkan, bir gün önce 19.00'a kadar burada bekletince pert oldu, atamadı." dedi. Üye hakim de, "Mahkememiz Fenerbahçe için her şeyi yaptı ama." şeklinde cevap verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Emmanuel Emenike gelmezken avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Duruşmayı yaklaşık 15 basın mensubunun takip ettiğini gören üye hakim Bülent Kınay, "Sanığı gelmeyen bir davada arka sıraların bu kadar kalabalık olduğunu ilk kez görüyorum." şeklinde espri yaptı.

Duruşma öncesinde ise Mahkeme Başkanı Hikmet Şen, "Emenike, Saraçoğlu'nda gol atmış mıydı?" diye sordu. Emenike'nin avukatı Epözdemir ise, "Hayır. Rusya'da atmıştı. Burada atmadı. Başkan (Mehmet Ekinci) yüzünden atamadı. Başkan, bir gün önce 19.00'a kadar burada bekletince pert oldu, atamadı." dedi. Bunun üzerine üye hakim Bülent Kınay da "Mahkememiz Fenerbahçe için her şeyi yaptı ama." diye espri yaptı. Bu espri salonda gülüşmelere neden oldu.

Ardından esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen savcı Ufuk Ermertcan, "Dosyanın kapsamlı olması nedeniyle esas hakkındaki görüşümüzü hazırlayamadık. Süre talep ediyorum." dedi. Avukat Epözdemir de söyleyecek bir şeyi olmadığını belirterek "Savcının esas hakkındaki görüşünün ardından savunmalarımızı yapacağız." dedi. Duruşma, 27 Kasım'a ertelendi.

(CİHAN)


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.