gphaber

Messi değil Arda manşetlerde

SPOR

Atletico Madrid-Barcelona maçının MVP’si (En değerli oyuncu) seçilen milli futbolcu, Barça’nın yıldızını gölgede bıraktı.

 LA Liga’da ilk yarının son maçında önceki gece Atletico Madrid evinde Barcelona’yı ağırladı ve mücadele golsüz sona erdi. Ligin zirvesinde averaj farkıyla yer alan iki takım için birbirlerine üstünlük kurma karşılaşmasıydı bu... Atletico Madrid, Arda Turan’ın önderliğinde iyi futbol oynadı. Barcelona, Messi ve Neymar’sız etkili olamadığı ilk yarının ardından ikinci yarıda sahaya yıldızlarını sürse de, iki takım da gol atmayı başaramadı. Bu sonucun ardından Barcelona sezonun ilk yarısını averajla lider tamamladı.

‘TÜRK GİBİ GÜÇLÜ!’

Maça oldukça iyi başlayan Arda, 80. dakikada ceza sahası içindeki volesini Victor Valdes’in kurtarmasıyla karşılaşmanın en net pozisyonundan yararlanamadı. Mücadele boyunca 58 kez topla buluşan milli futbolcu, yüzde 77’lik pas isabetiyle sahanın en iyi olarak dikkat çekti. Maçın MVP’si olarak gösterilen Arda Turan, karşılaşmanın bitiminde, Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi ile formasını değiştirdi.

İkilinin oldukça samimi görüntüler sergilediği anlar objektiflere yansırken, Messi ve Arda’nın maç sonu forma değiştirmesi İspanyol gazetelerinin kapak sayfalarını süsledi. İspanyol basını milli yıldız için ‘Türk gibi güçlü’ ifadesini kullandı.

ATLETİCO’NUN EN İYİSİ

İSPANYOL basınının önde gelen gazetelerinden AS, “Herkes memnun” başlığını kullandığı manşetinde milli futbolcumuza yer verdi. Marca gazetesi “Atletico’nun en iyisi Arda”, Mundo Deportivo ise “Maçın MVP’si Arda” diye yazdı.

ALEX’TEN TEBRİK 

Fenerbahçe’nin unutulmaz kaptanı Alex de Souza da, Arda Turan için Instagram hesabında birlikte yer aldıkları bir fotoğrafı kullanarak; “Hayranınım. Yine müthiş oynadın” mesajı yayınladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.