gphaber

Platini'yi İstanbul'da bekleyen tehlike

SPOR

Platini'yi İstanbul'da bekleyen tehlike

İstanbul'da 22 Mart'ta yapılacak olan kongreye katılmak için Türkiye'ye gelecek olan UEFA Başkanı Michel Platini'nin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağı iddia edildi.

Fotomaç'ın haberine göre; Platini'nin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu nedeniyle "Soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemek ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçları nedeniyle savcılığa ifade vereceği öğrenildi. İstanbul'da toplanacak UEFA Genel Kurulu'nu krize dönüştürme ihtimali olan gelişmenin geçmişi Platini'nin geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamalara dayanıyor.

'GİDİN YAYANLARA KIZIN'

6 Eylül'de yaptığı konuşmada Platini, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasıyla ilgili olarak, "Soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günlerin olmadığı kesin. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek.

Bana değil, bahsedilen kötü işleri yapanlara kızın! Beni niye suçluyorlar? Şikeyi ben mi yaptım?
Kim yaptıysa ondan hesap sorsunlar" demişti.

CEZAEVİNDEN TALİMATLA

Bu sözler üzerine harekete geçen Aziz Yıldırım, cezaevinden avukatlarına Platini hakkında suç duyurusunda bulunmaları yönünde talimat vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ve Yıldırım'ın müşteki sıfatıyla yer aldığı şikayet dilekçesinde Platini hakkında, "Basın Yoluyla Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Yargı Görevini Yapanı Etkileme, Gizliliği İhlal ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçlamalarından işlem yapılması istendi. Platini'nin, sözleriyle Fenerbahçe'yi suçlu ilan ettiği belirtilmişti.

DERDİ BAŞKAYMIŞ


Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in İsviçre'de yaptığı görüşmede Michel Platini'nin ilginç bir endişesi gündeme gelmişti. Kamuoyuna "Platini'nin Fenerli taraftarların protesto etmesinden çekindiği" şeklinde duyurulan endişenin aslında ifadeyle ilgili olduğu iddia edildi. (Stargazete.com)



Kaynak : //www.spor3.com/platiniyi-istanbulda-bekleyen-tehlike-1247839h.htm#ixzz1paOMOQI6
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.