gphaber

Şike cezaları belirlendi!

SPOR

Şike cezaları belirlendi!

Bir idareci "Önce bizim karar almamız sonra onlarla masaya oturmamız gerekiyor. Çıkacak sonuca göre alınan kararı uygulamaya koyacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu karar alma sürecini gözden geçirdi. Platini'nin UEFA Kongresi nedeniyle yaptığı Türkiyemesaisi sırasında verdiği mesajları net olarak algılayan TFF'nin play-off öncesi bir çözüm paketiyle İsviçre'ye çıkarma yapıp UEFA ile masaya oturacağı öğrenildi.

Normal sezon 8 Nisan'da bitecek

Ligde normal sezonun 8Nisan'da bitmesi planlanıyor. Ardından play-off başlayacak. Lig,mayısın ikinci haftasında sona erecek. Aynı ay içinde UEFA'ya, Avrupa kupalarına katılacak takımlar bildirilecek. Peki TFF, Platini'nin ardından kendi içinde ne konuştu? Nasıl bir yol haritası belirlendi?

İşte, bir TFF yöneticisinin BUGÜN'e verdiği bilgiler ve ince mesajlar:

"UEFA ile herhangi bir 'pazarlık' yapmak ya da daha doğru biri ifadeyle 'anlaşmak' için önce bizim ortaya bir paket koymamız lazım.

"Yani karar almamız ve UEFA ile masaya oturmamız gerekiyor.

"Aldığımız kararı uygulamaya koymadan önce UEFA'nın görüşlerini alacağız"

"Kendileriyle yapacağımız istişarenin ardından, aldığımız kararı uygulamaya koyacağız"

Yani TFF kısa bir süre içinde Etik Kurul raporundan da faydalanarak şikeye karıştığına kanaat getirdiği takımlarla ilgili 'ceza paketi' hazırlayıp UEFA'ya gidecek. Küme düşürme olması düşük ihtimal. Geçen sezonun unvanlarının geri alınıp, bu sezondan ne gibi eksi puan cezaları verileceği konusunda masaya oturulacak.

ÇIRAĞAN'IN ŞİFRELERİ

Platini, TFF ve kulüplerle bir araya geldiği yemekte çok önemli ve net mesajlar verdi. "Şike soruşturmasında karar almak için elinizde her şey var" diyen Fransız futbol adamı, kendilerinin de konu ile igili her şeyi çok iyi bildiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğinde önceki gün düzenlenen 36. UEFA Kongresi'nin ardından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen yemek büyük yankı uyandırdı. Özellikle yemeğin hemen öncesinde düzenlenen kokteylde UEFA Başkanı Michel Platini'nin TFF yetkilileri ve kulüplere şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili çok önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

Gazeteniz BUGÜN'ün edindiği bilgilere göre Fransız futbol adamının ilk mesajı "Bu iş artık çok uzadı. Elinizde karar almak için her şey var. Biz de her şeyin, farkındayız. İddialar ve süreç ile ilgili her şeyi biliyoruz " şeklinde oldu.
Futbolun kendi disiphlin soruşturmasının yargı süreciyle karıştırılmaması geriktiğini vurgulayan Platini, "Eğer bu işi uzatırsanız, biz kendi soruşturmamızı açarız. Biz size ve Türkiye'nin büyük kulüplerine yarndımcı olmak istiyoruz. Ancak bu işi uzatarak değil, karar alarak olur" ifadelerini kullandı.

'-6 puan' söylentisi

Edinilen bilgilere göre UEFA hâlâ eksi puan cezasına sıcak bakıyor ve düşme cezasının uygulanmaması noktasında. Ancak bu tavrını sürdürmesi için TFF'nin kararını bir an önce almasını istiyor. Bu arada suçlu bulunan kulüplere şikeye konu olan maç başına -6 puan cezası verilmsi yüksek sesle konuşuluyor.

Platini'nin kokteyldeki sohbette sık sık yoğunluktan da yakındığı ifade edildi. Avrupa futbolunun patronunun "İstanbul çok güzel bir şehir. Fakat biz sürekli çalıştık. Gezmeye fırsatımız olamadı. Bu yüzden çok üzgünüm" dediği dile getirildi.

Öte yandan Etik Kurulu'nun şike soruşturmasına yönelik olarak hazırladığı raporla ilgili ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Raporda Fenerbahçe'nin geçen sezonki 3 maçının yer aldığı belirtiliyor. Diğer takımlarla ilgili de çeşitli kanaatlere de raporda yer verildiği ifade edilirken, söz konusu raporun 2 ay içinde açıklanacağı belirtiliyor.



//spor.internethaber.com/spor/super-lig/federasyon-sike-cezalarini-belirledi-118496.html

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.