gphaber

Tanıyabilene aşk olsun

SPOR

Tanıyabilene aşk olsun

Sezon başında Atletico Madrid'den Inter'e transfer olan Diego Forlan'ın Çizme'deki performansı geçtiğimiz seneleri aratırken; transfer döneminde G.Saray'a gelmemesi de bir şans olarak değerlendirilebilir.

Sezon başında Atletico Madrid'den ayrılıp Inter'in yolunu tuttuğunda herkes Diego Forlan'ın Serie A'da fırtınalar estireceğini tahmin ediyordu. 32 yaşındaki futbolcu İspanya'daki 7 senelik macerasından sonra gittiği Çizme'de istediği verimi yakalayamadı.

"32 yaşında İnter'e gitme şansını fazla futbolcu bulamaz" diyen Diego Forlan, lig ve Şampiyonlar Ligi'nde sadece 16 maçta forma şansı buldu.

41 puanla lider Milan'ın 19 puan gerisinde yer alarak, kötü bir sezon geçiren Inter de, Forlan gibi bir görüntü çiziyor.

G.SARAY'IN ŞANSI VARMIŞ
Yaz transfer döneminde Galatasaray'ın transferi için görüştüğü ve İstanbul'a getirtmek için yoğun çaba harcadığı Diego Forlan, İspanya'da kalacağını ifade etmişti. Daha sonra Atletico Madrid'de kalmaktan vazgeçen Uruguaylı futbolcu, Inter'in yolunu tuttu. 5 milyon Euro bonservis karşılığında Çizme'ye gittiği belirtilen tecrübeli futbolcunun; Madrid ekibinin kendisine olan borcunu bonservisine saydığı da iddia edilmişti.

Yüksek maliyeti nedeniyle Türk spor kamuoyunu uzun süre meşgul eden Forlan, Copa America sonrası katıldığı yeni ekibinde adeta yokları oynuyor.

BAŞININ BELASI SAKATLIKLAR
Inter'in ligin ikinci haftasında oynadığı ve 4-3 kaybettiği Palermo maçında ilk golünü atan Diego Forlan, ardından sessizliğe büründü. Inter'in golcüsü, Uruguay'ın Paraguay ile 1-1 berabere kaldığı maçta sol bacağından sakatlandı. Yaklaşık iki ay sahalardan uzak kalan 32 yaşındaki futbolcu, istediği formu bir türlü yakalayamadı. Ocak ayının başında sol bileğini burkan ve daha sonra sağ bacağından bir kez daha sakatlanarak 3 hafta tedavi gören tecrübeli forvet, istikrarı bir türlü bulamadı.

LİGDE 14 MAÇTA 2 GOL...
Serie A devi Inter'de 14 maçta forma şansı bulabilen Forlan, 10'unda ilk 11'de sahaya çıkarken; toplam 717 dakika sahada kaldı. 11 Eylül 2011'de Palermo'ya bir gol atan 32 yaşındaki futbolcu, diğer golünü ise 4 Mart 2012'de Catania karşısında filelere gönderdi.

Şampiyonlar Ligi'nde de iki maçta 148 dakika süre alan Uruguaylı, gol atma şansı bulamazken; iki Marsilya maçında görev alarak bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

RANIERI İLE SORUN MU VAR?
Inter Teknik Direktörü Claudio Ranieri, 28. haftada alınan Atalanta beraberliğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken; Diego Forlan'ın oyuna sonradan girmeyi reddettiği iddialarına cevap verdi.

Ranieri maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Forlan oyuna gimek istemediği gibi bir durum yok. Ondan hazır olmasını istedim ve sol bölgede görev alacağını söyledim. Forlan ise bana sol bölge haricinde bir bölgede oynamak istediğini söyledi." ifadelerini kullanmıştı.

KARİYERİNDE YOK YOK...

Villareal ile Atletico Madrid formalarıyla İspanya'da iki kez gol kralı olan Forlan, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilmişti. Atletico formasıyla 198 maçta 96 gol atan Forlan, 2010 yılında UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanmış, 2008-2009 sezonunda da Altın Ayakkabı ödülünü almıştı. Forlan son olarak da Uruguay ile Copa Amerika'da şampiyon olmuştu. (Sporx)



Kaynak : //www.spor3.com/taniyabilene-ask-olsun-1251887h.htm#ixzz1pmHDx7nc
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.