gphaber

Yıldırım'dan babayı çıkarız çıkışı

SPOR

Yıldırım'dan babayı çıkarız çıkışı

 İddiananenin okunmasın tamamlandı. Tutuklu sanıkların tahliye talepleri gelecek hafta cuma günü yapılacak duruşmada alınacak..

"MAYISA KADAR TUTUKLUSUNUZ" 

Basın mensuplarına açıklama yapan Olgun Peker'in yanına gelen Aziz Yıldırım'ın, "Ne anlatıyorsun. Adam Mayıs'a kadar tutuklusunuz diyor" dedi. Pazartesi günü başlayacak yeni duruşmada önce tutuklu sanıklar Olgun Peker, Ömer Ülkü ve Coşkun Çelik'in savunmaları alınacak.

"BABAYI ÇIKARIZ"

Cemil Turan'ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Aziz Yıldırım, "Babayı çıkarız" dedi.

Fenerbahçeli olarak bilinen 'Taka Mehmet' lakaplı Mehmet Bastoncu, Aziz Yıldırım'a "Sen çık ben yatmaya razıyım" diye seslendi. Aziz Yıldırım ise Bastoncu'ya "Benim rahatım iyi" dedi. Tutuklu sanıkların bugün saat 15:00 civarında Metris Cezaevi'ne sevk edilecek

YILDIRIM'DAN ESPRİ

 Aziz Yıldırım'ın, izleyici bölümündeki kalabalık nedeniyle Aykut Kocaman'ı bir ara göremediği daha sonra da "Hoca elini kaldır" diyerek espri yaptı.

SARI LACİVERT ATKI İLE GELDİLER
 
Duruşmayı izlemek için gelen Fenerbahçeli sporcu ve yetkililerin sarı-lacivert atkı taktıkları gözlemlendi.  Duruşmaya verilen arada Aziz Yıldırım mahkemeye gelen Fenerbahçeli sporcular ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti.

MEMLEKETTE DURUM NEDİR?

Aziz Yıldırım, duruşmanın ilk günlerinde de giydiği sarı-lacivert renklerdeki kravatı takarken, duruşma başlamadan önce avukatlarıyla 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme salonuna girdikten sonra gazetecilere "Memlekette durum nedir?" diye sordu.

KOCAMAN VE ESKİ FUTBOLCULAR TAKİPTE

Fenerbahçeli eski futbolcular, kulübe geçmişte hizmet etmiş ve halen eden isimler otobüsle Silivri'deki duruşma için mahkeme salonuna geldiAziz Yıldırım'a destek için Silivri'ye gelen isimler; Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Ogün Altıparmak, Engin İpekoğlu, Hasan Vezir, Şenol Çorlu, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, basketbol şubesinden Aydın Örs, Nedim Karakaş ve Cenk Renda.

KİMLER KATILDI?

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı. Duruşmaya; tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Mehmet Yenice, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Odyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı geldi. Tutuksuz sanıklardan ise 4 kişi katıldı. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

DÜN NELER OLMUŞTU?

Dünkü duruşmaya yine Yıldırım'ın açıklamaları damgasını vurdu. Yıldırım, "Çağlayan'da salı günü Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız" diye konuştu.

YILDIRIM'AN AVUKATINDAN ŞOK İDDİA
Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, verilen arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanına giderek spikerlerin okuduğu iddianamede yanlışlık bulunduğunu söyledi. Avukatlara verilen iddianamenin 337’inci sayfasında bazı kısımların olmadığını söyleyen Kaya ve bazı avukatlar, bu durumu Başkan Ekinci ile görüştü. Başkan Ekinci ise iddianameyi inceleyerek, “İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. Bir iki sayfa eksik çıkmış sanırım. Fiziki olarak mahkemeye gönderilen ıslak imzalı iddianame şu an spikerlerin okuduğu iddianamedir. İddianame doğrudur herhangi bir sıkıntı yoktur” diyerek TRT spikerlerinden iddianamenin okunmasına devam etmesini istedi.

BAŞKA HADİSELER VAR

Şike davasının 3. duruşmasında verilen öğle arasında basın mensuplarının yanına gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" dedi.

AZİZ YILDIRIM: ŞENEZ ERZİK BAŞKAN OLUYORMUŞ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "İddianameyi dinlediniz mi ne anladınız? Sürekli talimat verdiğimi söylüyorlardı. Tapelerde bir tane bile talimatıma rastladınız mı? Bir konuşmama rastladınız mı?" dedi.

Bir basın mensubunun "Sağlığınız nasıl başkanım" sorusuna ise Yıldırım, "Sağ kolum biraz sıkıntılı, problem var" diye yanıt verdi. Yıldırım, ayrıca basın mensuplarına, "Şenez Erzik başkan oluyormuş. Haberiniz var mı?" diye sordu.

İKİ MAÇI İŞARET ETTİ

Savunmasıyla ilgili sorular soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" dedi. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, "Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı?" ifadesini kullandı.

OTYAKMAZ'DAN İLGİNÇ TEPKİ 

Bu arada duruşma öncesinde tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatlarıyla bir süre sohbet ettiği gözlendi. Tutuklu sanık Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek 4-3 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan Sivasspor maçı maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi. Otyakmaz, “Emniyette o hareketi bana sordular her neyse polis sorar ama Savcı sormaz dedim. Savcılıktada aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. Herneyse hakim sormaz dedim ama hakim de aynı soruyu sordu, o yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorusu da 'abi o işaret ne anlama geliyor' oldu" dedi.



Kaynak : //www.internethaber.com/aziz-yildirim-sike-davasi-iddianamesi-fenerbahce--401795h.htm?interstitial=true#ixzz1mdd8RXQt
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.