gphaber

Başbakandan Altunay'a ödül.

SULTANGAZİ

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu’nda Sultangazi Belediyesi “Sosyal Doku” projeleriyle ödülle layık görüldü.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu’nda Sultangazi Belediyesi “Sosyal Doku” projeleriyle ödülle layık görüldü.
Yerel Yönetimler ve aile proje yarışmasında ödül kazanan Sultangazi Belediyesi’nin “Sosyal Doku” projelerinde ‘Bende varım’, ‘Canım Ailem’ ve ‘Nesilden Nesile’ projeleri yer alıyor.


AK Parti tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada Sultangazi Belediyesi, mahkum ailelerine yönelik hayata geçirdiği “Ben de Varım” projesiyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödülü; Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.


AK Parti tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler, Aile Sempozyumu ve proje yarışması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Ankara’da düzenlenen sempozyumda, Başbakan Erdoğan'a aileye yaptığı katkılardan dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi tarafından bir tablo hediye edildi. Sokakta yaşarken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resim kursuna katılan Mücahit Türkcanlı isimli çocuk ise, Başbakan Erdoğan ve vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın bulunduğu bir kara kalem resim çalışmasını Başbakan’a hediye etti. Başbakan Erdoğan tabloyu alırken duygu dolu anlar yaşadı.


Sempozyumun açılışında yerel yönetimler ve aile alanında gerçekleştirilen proje yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. 127 projenin yer aldığı yarışmada Sultangazi Belediyesi jüri özel ödülüne layık görüldü.


Ülke genelinde düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada Sultangazi Belediyesinin mahkûm ailelerine yönelik hayata geçirdiği “Ben de Varım” projesine jüri özel ödülü verildi. Ödülü; Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Başbakan Erdoğan’ın elinden aldı.


 ‘BEN DE VARIM’


Sultangazi Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapmasında mahkûm ailelere yönelik “Ben de Varım” projesini hayata geçirmişti.


Proje kapmasında ilk etapta ailenin mahkumiyet tarihçesi, sağlık ve psikolojik durumlarına dair bilgileri, ayrıntılı şekilde raporlandı. Sonraki adımda ise Sultangazi Belediyesi tarafından mahkûm ailelerinin temel ihtiyaçları karşılandı ve psikolojik destek sağlandı. Eğitim gören çocuklara ise her türlü eğitim malzeme desteği verildi.


Ailesini geçindirmek zorunda olan mahkûm eşlerine ise istihdam olanağı sunuldu. Bu amaçla özel sektörle temasa geçilerek mahkum ailesinin kendi evinde nikâh şekeri paketleme yapımında istihdam sağlandı.


Bununla da yetinmeyen Sultangazi Belediyesi, başta Belediye Başkanı Sayın Cahit Altunay olmak üzere belediye yetkilileri bu ailelerle periyodik aralıklarla bir araya gelerek, kültürel ve eğlence gezileri düzenledi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.